Усіх кулінарів-професіоналів, а також аматорів-ентузіастів запрошують на VII міжнародний фестиваль Деруна. Він відбудеться 12 вересня у Коростені, що на Житомирщині.
Фестиваль Деруна традиційно стартує опівдні в Центральному парку міста. Під час його проведення кухарі з різних країн демонструватимуть своє мистецтво приготування дерунів чи близьких до них страв з картоплі, а дегустатори та відвідувачі фестивалю визначатимуть найкращі страви і нагороджуватимуть їхніх авторів. Усі бажаючі зможуть проголосувати за найкращий дерун. Так, на першому фестивалі спекли найбільший дерун вагою 118 кілограмів, який був занесений до Книги рекордів України. Наступного року у Коростені було урочисто відкрито пам'ятник Деруну.
Заявки на участь у фестивалі приймають до 29 серпня 2015 року. Контакти організаторів: (04142) 9-61-88, 9-62-39, e-mail: ikz_kor@meta.ua.