Рівнян запрошують у бригади «гвардії наступу» — щоб вигнати росіян

1856 0

Ми у соцмережах:

Рівнян запрошують у бригади «гвардії наступу» — щоб вигнати росіян

Добровольцям треба йти не у військкомати, а в Центри надання адмінпослуг.

— Війську потрібні патріоти! — з таким закликом до мешканців Рівненщини звернувся начальник обласної військової адміністрації Віталій Коваль. Добровольці можуть самі обрати, в якій із штурмових бригад, що зараз формуються, вони мають бажання служити. Найбільше бригад формує Нацгвардія — «Буревій», «Червона Калина», «Кара-Даг», «Рубіж», «Спартан», «Азов», Нацполіція — бригаду «Лють», а Держприкордонслужба — «Сталевий кордон». Подати заяви та анкети можна у ЦНАПах у Рівному, Вараші, Дубні та Сарнах. Відомо, що заяви до Сил оборони вже подали понад 200 рівненських патріотів.

Віталій Коваль, голова Рівненської ОВА:

Кістяк бригад наступу буде складатися з бойових офіцерів з достойним бойовим досвідом, які проявили себе ще у 2014 році. Це ні в якому разі не мобілізація, а добровільний набір. Нам потрібні патріоти. Станом на зараз кандидати уже подали 249 заявок. Найбільше добровольців прийшло у Рівному та Вараші — вони хочуть записатися до об’єднаної штурмової поліцейської бригади «Лють».

Олександр Ганжа, очільник поліції Рівненщини:

Об’єднана штурмова бригада «Лють» — це воєнізований підрозділ з найбільш вмотивованих бійців. Загалом поліція уже має воєнізовані штурмові полки — «Сафарі», «Цунамі» та «Луганськ-1». Всі вони показали гарні результати під час оборони та наступу на Київському, Харківському, Донецькому та Херсонському напрямках. Загалом бригада «Лють» — це два штурмових полки. Батальйон особливого призначення, артилерійський полк та рота спеціального призначення. В їхньому арсеналі буде бронетехніка, БМП, артилерійське, зенітне, протитанкове та снайперське озброєння. Поліція пропонує постійну заробітну плату, безплатну меддопомогу, можливість отримати освіту у відомчих закладах МВС, право на отримання житла за рахунок держави.

Сергій Лук’янчиков, командир військової частини Національної гвардії:

Зараз всі прагнуть одного — вигнати окупантів з нашої землі. Для виконання цього завдання нам потрібно постійно посилювати наші бойові спроможності. Основним завданням бригад буде посилення українського наступу. Прошу всіх патріотів вступати у наші ряди. Важливо знати, що кожен, кого буде обрано, пришвидшить нашу перемогу.

Додамо, що участь у гвардійських бригадах наступу — винятково добровільна річ. Це не пов’язано із загальною мобілізацією, яка триває у нашій країні. Адже врученням повісток та мобілізацією чоловіків займаються працівники військкоматів.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також