Рівняни на 10% збільшать власні доходи обласного бюджету у 2019 році

1251 0

Ми у соцмережах:

Лідія Біляк

Завтра, 14 грудня, Рівненська облрада голосуватиме за обласний бюджет на наступний рік.

Доходи обласного бюджету у 2019 році, за підрахунками обласного департаменту фінансів, становитимуть 7,15 млрд грн. Більшість коштів – це субвенція та дотація з державного бюджету.

Власні доходи обласного бюджету складуть 776,4 млн грн, з яких 50 млн грн спрямують у бюджет розвитку, тобто використовуватимуть на будівництво та реконструкцію соціальних об’єктів.

Як зазначила сьогодні на засідання президії облради директорка обласного департаменту фінансів Лідія Біляк, власні доходи обласного бюджету будуть на 10% більшими аніж у 2018 році.

Збільшення, зокрема, - за рахунок росту мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму. Адже варто зазначили, що 85% власних надходжень обласного бюджету – з податку на доходи фізичних осіб.

Ще 5% власних доходів сформовано за рахунок податку на прибуток від діяльності великих підприємств краю, 7,3% - за рахунок ресурсних платежів, як-от плати за ліс, надра, 2,5% - кошти від наданих ліцензій та ще невелика частка – «інші платежі».

За словами пані Біляк, міжбюджетні трансферти у 2019 році залишаться на рівні цьогорічних. Окремі субвенції з держбюджету у наступному році будуть більшими, але частина зменшиться, наприклад  субвенція на програму «Доступні ліки»  та енергосубвенція.

А ось базова дотація побільшає для області на 25% (на 100 млн грн.).

Як зазначила пані Біляк, пріоритетними видатками обласного бюджету, які трохи менші від доходів, у наступному році і надалі залишатимуть соціально спрямовані видатки. Зокрема, буде збільшена сума коштів на харчі та ліки для хворих в обласних медзакладах: 24 грн на харчування (торік – 10-20 грн), 25 грн на медикаменти на добу. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також