Різновиди та особливості впливу протеїну для спортсменів

1118 0

Ми у соцмережах:

Різновиди та особливості впливу протеїну для спортсменів

Протеїн – незамінний білок, який дозволяє здійснювати будівництво тканин. Завдяки йому людина набирає масу, підтримує своє тіло у формі. Від його виду залежить ступінь засвоєння, а також користь. Саме тому до вибору протеїну необхідно підійти з усією відповідальністю. Адже це не просто білок, а будівельний матеріал для м'язів, кісток, суглобів.

Вплив нестачі протеїну під час тренувань

Найчастіше організму не вистачає білків, які потрапляють до нього з їжею. Це особливо актуально в тому випадку, коли людина займається спортом або її робота пов'язана з постійною фізичною або розумовою напругою. Проблема нестачі білка також виникає на тлі хвороб, травм чи операцій.

Виснажений організм потребує додаткового підживлення енергією. Того, що є у звичайній їжі, йому явно не вистачає. Для заповнення дефіциту існує спортивне харчування або харчові протеїнові добавки, які швидко вирішать проблему. Виробники пропонують великий вибір добавок, причому протеїн в них може бути різного походження і властивостей. Лідируючі позиції займають добавки із сироватковим протеїном, потім йде продукція з казеїном, соєвим, яєчним та іншими видами білка.

Які види протеїну кращі?

Різновиди протеїну:

♦ Сироватковий білок, що виготовляється з молочної сироватки. Його головна перевага полягає у високій швидкості засвоювання, а також безпеці для організму та доступній ціні добавок з ним. Білок сироватки, потрапляючи в організм, швидко розщеплюється, забезпечуючи клітини нутрієнтами, будівельним матеріалом для зростання м'язової маси. Рекомендуємо купити концентрат сироваткового білка на сайті https://creatine.in.ua/protein/ у надійного виробника спортивного харчування.

♦ Молочний білок складається з казеїну та сироватки, частина його засвоюється швидко, а решта розщеплюється повільно. Основна перевага продукту в тому, що він вивільняє при розщепленні не всю енергію. Вона поступає в організм поступово, підживлюючи та надаючи сили протягом кількох годин.

♦ Казеїновий білок, який є на сайті https://creatine.in.ua/protein/kazein-nochnoj/ виробляють з молока. Внаслідок хімічних перетворень сировини вдається отримати продукт, який розщеплюється протягом 6-8 год., забезпечуючи поступове надходження амінокислот до організму.

♦ Яєчний ізолят отримують шляхом висушування яєчного білка. Продукт ефективний та корисний, у ньому висока концентрація амінокислот, що допомагає швидко спалити жирові тканини та наростити м'язову масу.

♦ Соєвий білок має унікальний склад, у ньому є амінокислоти, аргінін, глютамін та багатий комплекс мікроелементів та вітамінів. Він швидко засвоюється, водночас знижуючи рівень холестерину крові. Його головна вада — високий вміст жіночих гормонів, через що їм не варто зловживати.

Пшеничний протеїн, близький за складом та дією до соєвого. Яловичий або м'ясний протеїн - тваринний білок, який не настільки популярний через високу вартість та специфічний смак.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також