Різновиди та параметри вибору пилососів для басейну

1007 0

Ми у соцмережах:

Різновиди та параметри вибору пилососів для басейну

До появи зручних помічників, щоб якісно очистити басейн від забруднень, доводилося повністю зливати з нього воду, та за допомогою щіток мити його поверхню. Тому багато власників басейнів одразу ж оцінили переваги використання спеціальних пилососів.

Різновиди пилососів для очищення води у басейні

Усередині пилососа, який можна знайти на сайті https://aquapolis.ua/pylesosy.html є насос, який перекачує рідину і за рахунок цього створює вихрові потоки. Разом з водою всередину апарату потрапляє сміття та інші забруднення. Вони затримуються фільтром, переміщаючись у спеціальний мішок чи картридж, залежно від конструкції пилососу. Очищена вода повертається в басейн. Важливий плюс використання пилососів – осушувати басейн не потрібно.

Всі пилососи для басейнів поділяються на три види:

♦ Ручні пристрої приєднуються до системи подачі води, зазвичай до садового шлангу. У комплекті йде телескопічна ручка, щоб діставати до найвіддаленіших ділянок і пройтися щіткою по дну. Також до комплекту входить контейнер або мішок для сміття. Може додаватися сачок, щоб зібрати те, що залишилося на поверхні. Мінус у тому, що керувати пилососом доведеться руками, тобто все одно працювати.

♦ Напівавтоматичні пилососи. У них режими швидкості водяного потоку перемикаються автоматично. Загалом влаштовані так само, як і ручні, тобто мають резервуар для сміття, систему подачі води. Але щітки у них складніші, тому миття виходить якісніше.

♦ Роботи-пилососи працюють без участі людини, повністю занурюються під воду, огинають перешкоди, методично обходять весь периметр, можуть пересуватися по стінах. Керуються роботи-пилососи дистанційним пультом, можна змінювати режим роботи, запрограмувати їх. Додатковий плюс таких пристроїв – вони не лише фільтрують, але й знезаражують воду, тобто можна знизити вміст хлору у басейні.

Як обрати якісний та надійний пилосос для басейну?

Поради щодо вибору пилососу для басейну:

♦ Звертайте увагу на матеріал пристрою для чищення. Наприклад, для чаші басейну з цегли або мармуру необхідні поролонові щітки, для гуми та збірних каркасів – вироби із ПВХ.

♦ Ручні моделі підходять тільки для басейнів об'ємом не більше 40 м3. Для більших потрібні або напівавтомати, або роботи.

♦ Уточніть, на який термін та обсяг робіт розраховані щітки. Вони зношуватимуться найшвидше, особливо, якщо чистка проводиться часто. Практика показує, що міняти щітки пилососів доводиться мінімум щорічно. Тому дізнайтеся їхню ціну та наявність у продавця.

♦ Якщо басейн має складну форму, пилососи-напівавтомати можуть не впоратися з перешкодами.

Якщо басейн великий, витягнутий, вам потрібен довгий кабель, щоб пилосос зміг очистити всі поверхні. Запускайте пристрій з середини довгого борту, щоб забезпечити його маневреність. Дізнайтеся, як очищати фільтри після збирання басейну, як часто їх доведеться міняти. Весь процес очищення ємності для сміття пилососа має бути простим та зручним.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також