Різновиди та принцип роботи витяжок

790 0

Ми у соцмережах:

Різновиди та принцип роботи витяжок

Кухонна витяжка - це пристрій, який використовується для того, щоб очистити повітря на кухні під час приготування їжі. Головне завдання такого приладу - не дозволяти жиру осідати на шпалерах, меблях, що заощаджує час на прибирання.

Принцип роботи прямоточних кухонних витяжок

В основі роботи витяжки на кухню лежить спеціальний двигун, який витягує забруднене повітря на вулицю або у вентиляційний отвір. Є декілька різновидів таких приладів, вибір яких залежить від фінансових можливостей господарів, а також особливостей приготування їжі та вимог користувачів.

Принцип роботи:

  • Прямоточний пристрій видаляє кіптяву та жир у вентиляційну шахту. Порція повітря, яка видаляється, повинна потрапляти назад, під час провітрювання приміщення та відкриття вікон. В основі роботи такої витяжки лежить спеціальний фільтр, який поглинає жир, та не дозволяє йому осідати всередині приладу, на корпусі.
  • Без використання таких фільтрів, кіптява буде постійного осідати на моторі, який згодом перестане працювати. Спеціалісти вважають, що такий фільтр можна використовувати на протязі усього строку роботи витяжки. Але як показує практика, їх досить складно мити, бо саме на поверхні фільтрів осідає величезна кількість жиру.
  • З часом він перетворюється на липку субстанцію, яку досить складно видалити. Саме тому досить часто здійснюють заміну фільтрів. Для цього потрібно відкрутити кріпильні елементи та витягти наповнювач. Придбати новий наповнювач можна у будь-якому господарчому магазині.

Особливості роботи рециркуляційних витяжок

Рециркуляційні витяжки працюють за іншим принципом. В їх основі декілька частин. Перша частина - це фільтр, що забирає краплини олії або жиру. Він нагадує звичайну касету, яку потрібно замінювати після закінчення терміну роботи. Інша частина представляє собою вугільний наповнювач, головне завдання якого - це поглинати неприємні запахи. Вугільні фільтри також час від часу потрібно змінювати. Проте такі витяжки не видаляють забруднене повітря в атмосферу, а очищають його, та повертають назад на кухню. Зазвичай рециркуляційні витяжки встановлюють у приміщеннях, де немає вентиляційних шахт, а також можливості видалення забруднених повітряних мас. Найчастіше це відбувається у перероблених гуртожитках та у кімнатах, де немає повноцінної кухні з вентиляційними шахтами.

Обираючи кухонну витяжку, варто звернути увагу на її потужність, яка залежить від площі. Потрібно правильно розрахувати площу приміщення. На основі цієї цифри потрібно визначити об'єм кухні. Важливим параметром варто зазначити рівень шуму. Якщо прилад занадто шумить, то буде заважати виконувати не лише домашню роботу на кухні, але й дивитися телевізор чи слухати музику під час приготування їжі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також