Саджанці для вашого саду

649 0

Ми у соцмережах:

Саджанці для вашого саду

 Колоновидні дерева - короткі факти:

• Дерева створюють тінь, красу та захист від суворих зимових вітрів.

• Колоновидні та стрижні форми забезпечують переваги великих дерев і можуть вписуватися в менші ландшафти.

• З більш вузькими формами вони можуть бути вічнозеленими або листопадними.

• Часто такі саджанці можна використовувати, щоб зробити загальну картину цікавою та створити нестандартні форми.

Вузькі та невисокі види — це чудові варіанти, щоб насолоджуватися красою та їхніми екологічними перевагами і вписуватися в невеликі приміщення.

Що таке колоновидні плодові дерева?

Простіше кажучи, це плоди, вирощені в колоноподібної формі, без довгих бічних гілок. Зазвичай вони виростають лише до 2-3 м, що є або генетичною ознакою, або через те, що їх вирощують на карликових підщепах. Існує два основних типи цього виду:

1. Справжні сорти - спеціально виведені з природним притаманним їм ростом, який не потребує істотної форми.

2. Класичні сорти - вирощених на карликових підщепах, сформованих в відповідну форму з регулярною обрізкою.

Вирощування загалом дуже просте і, за деякими незначними відмінностями, нічим не відрізняється від вирощування класичних фруктових дерев. Для процвітання їм потрібне сонячне місце з добре дренованим ґрунтом. Для запилення бажано садити кілька сортів. Навіть самозапильні дадуть кращий урожай і якісніші плоди при перехресному запиленні.

ЯКИЙ ВІН, КОЛОНОВИДНИЙ АБРИКОС?

Це дуже цікавий плодовий вид, який з успіхом можна вирощувати на балконах і в горщиках. Їх головна перевага в тому, що завдяки своїй висоті вони підходять для присадибних ділянок, тому що не займають багато місця і дуже декоративні. Термін дозрівання - середина червня. Для присадибних ділянок цікава селекція абрикосів з кроною у вигляді стовпа. Плоди середнього розміру, яскраво-червоного кольору. Висаджують розсаду сіянців 0,5-1 м.

Є правильний час, щоб зрізати колоновидний абрикос. Багато плодових дерев, наприклад яблуні, особливо добре переносять масштабну обрізку в зимові місяці, коли сік знаходиться в стані спокою. Дещо інша ситуація зданим видом, вони, як правило, залежать від максимально м’якого клімату та сприятливих умов розташування. У цьому випадку зимова або занадто масова обрізка іноді може призвести до загибелі коренеплоду цілком або принаймні відмирання цілих гілок. По можливості цього не повинно відбуватися в періоди вираженої спеки та посухи.

ЧОМУ САМЕ КОЛОНОВИДНЕ ВИШНЕВЕ ДЕРЕВО?

Така вишня є витривалою та прямостоячою, вона робить чудовий вертикальний акцент для великих і малих пейзажів. Ранньою весною вона дає чудове шоу ароматних рожевих квітів, восени з глянсовою червоно-коричневою корою та цегляно-червоним листям.

Висока та тонка, от які якості роблять її ідеальною для облицювання вулиць і під’їзних шляхів, де вона демонструє візуально привабливий колір. Також в сезон з’являються невеликі фрукти розміром з горошину, які дозрівають до темно-фіолетового кольору в червні та липні, що забезпечує додаткову візуальну привабливість, а також приємне частування для птахів!

Після того, як воно виросло, воно не вимагає особливого догляду та менш сприйнятливе до хвороби, ніж інші квітучі вишневі родичі.

З більш детальною інформацією стосовно наших саджанців можна дізнатись на нашому сайті: https://vasylivanovich.com.ua/


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також