З центру при медичній академії у Рівному через непрозорість швейцарці забирають обладнання

6145 0

Ми у соцмережах:

Фото: Суспільне Рівне

З Рівненського симуляційного центру, який працює на базі медичної академії, забирають частину обладнання.

Раніше його надав українсько-швейцарський проєкт «Розвиток медичної освіти», щоб студенти могли навчатися, як саме потрібно надавати домедичну допомогу та проводити інші маніпуляції. 

Фото: Суспільне Рівне

Викладачка закладу Анна Кирнична, яка майже чотири роки відповідала за симуляційне навчання, розповіла «Суспільному», що керівництво медакадемії відсторонило її від роботи та призначило іншу людину.

Декан медико-фармацевтичного факультету медакадемії Лариса Коробко пояснила таке рішення: 

«Вона не була призначена керівницею симуляційного центру. Вона допустила грубі порушення трудової дисципліни — не було поставлено ряд оцих же манекенів на облік в бухгалтерську службу, тобто не надала документацію, викладачі під її керівництвом не пройшли підвищення курсів кваліфікації, відповідно, в них протерміноване право надавати навчальні освітні послуги по цьому симуляційному навчанню».

Крім того, з початком війни студенти медакадемії не проходили в центрі практичних занять. Час від часу там навчали інших охочих опанувати навички надання першої меддопомоги.

Фото: Суспільне Рівне

Керівниця проєкту «Розвиток медичної освіти» в Україні Тетяна Степурко розповіла, що обладнання та манекени перенаправлять в інші симуляційні центри, які вони відкрили в рамках проєкту. Причиною такого рішення вона назвала те, що обладнання не використовували у повному обсязі.

«Ми як проєкт, на жаль, точно не можемо сказати, як так відбулося, що Рівненська медична академія втратила дуже компетентну фахівчиню. Проте для нас це стало одним з червоних прапорців, другий червоний прапорець — це зі сфери належної професійної комунікації. Наразі ми бачимо, що обладнання медакадемії, яке ми закупили, не використовується ефективно, тому ми знаходимо шлях, як забезпечити більшу ефективність швейцарських інвестицій», — пояснила Тетяна Степурко.

Вона додала, що обладнання зможуть повернути в медакадемію, якщо там працюватимуть фахівці, які будуть ефективно та якісно організовувати роботу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також