Родичі та побратими вбитого учасника АТО пікетували райсуд

2488 0

Ми у соцмережах:

Родичі та побратими вбитого учасника АТО пікетували райсуд

Приводом стало те, що суддя Сарненського райсуду Ігор Довгий відмовив слідчим у клопотанні про продовження строку запобіжного заходу 29-річному чоловіку, який вбив 42-річного Ігоря Юсковця, учасника АТО. Щойно той вийшов на волю, як вже пригрозив мамі вбитого, що і її позбавить життя.

Нагадаємо, що 42-річного чоловіка знайшли мертвим на лавці поблизу магазину у селі Тріскині 8 квітня. Експерти виявили у нього тяжкі травми голови. Правоохоронці з’ясували, що до злочину може бути причетний 29-річний житель цього ж села Сергій Назарець. Коли навідалися до нього,  той зізнався у скоєному. Розповів, що був п'яним і  біля магазину посварився зі своїм  односельцем, але той пішов додому.  Отож вирішив «розібратися» зі своїм суперником та пішов за ним слідом, втім не  наздогнав. А коли повернувся до магазину, то побачив на лавці рідного брата свого кривдника. Той спав. І селянин кілька разів вдарив його по голові пляшкою та каменем, фактично вбивши сплячого чоловіка.  

Сарненська «Міська варта» повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці, що щойно суддя  випустив підозрюваного на волю, той прийшов до матері загиблого. Вживаючи ненормативну лексику, заявив, що «вб’є її і всіх тих, хто щось має проти нього». Активісти громадського формування приїжджали до підозрюваного у вбивстві до дому з профілактичною бесідою, але марно. Вони запевняють, що той є неадекватною людиною. Отож активісти «Міської варти», побратими та родичі загиблого пікетували Сарненський районний суд і мають надію, що небезпечного земляка тепер буде ізольовано від суспільства.

Наполягає на застосування запобіжного заходу – триманні під вартою підозрюваного у вчиненні умисного вбивства і Сарненська місцева прокуратура.  Коли слідчі органу досудового розслідування звернулися  у районний суд з клопотанням про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою громадянину, щодо якого триває досудове розслідування за підозрою у вчиненні умисного вбивства у с. Тріскині у квітні цього року,  31 травня суд відмовив у задоволенні клопотання та застосував до підозрюваного запобіжний захід - домашній арешт.  Сарненська місцева прокуратура не погодилась із таким судовим рішенням та вже його оскаржила. В апеляційній скарзі прокуратура вимагає скасувати рішення суду першої інстанції та застосувати до підозрюваного запобіжний захід - тримання під вартою на 60 діб.

Читайте також - Біля магазину вбив односельця

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також