Росіянин, який убив у Рівному відомого лікаря, у колонії 15 років не сидітиме

14437 0

Ми у соцмережах:

Андрій Лимич , його убивця з адвокатом

Рівненський міський суд цьогоріч у березні засудив до 15 років тюрми 49-річного росіянина Миколу Люшина, який вбив лікаря нетрадиційної медицини Андрія Лимича у 2016 році. Убивця вирок оскаржив. 15 років у колонії він не сидітиме, бо потрапив під дію закону Савченко.

Нагадаємо, що 23 липня 2016 року Микола Люшин взяв сокиру-молоток, проник до приватного офісу 65-річного лікаря нетрадиційної медицини з Рівного Андрія Лимича, пацієнтом якого був двічі. Він наніс рівнянину не менше 13 ударів обухом сокири-молотка по голові та тілу, а також не менше чотирьох ударів ножицями в шию. Лимич від отриманих травм помер на місці, а обвинувачений після цього викрав з офісу майже 50 тисяч гривень. Микола після вбивства більшу частину викрадених з офісу лікаря грошей програв на гральних автоматах у Рівному, а що залишилось — пропив  з місцевими пияками

Поліція затримала убивцю і розповіла, що він народився в селі Озірці на Березнівщині. Ще малим Люшин виїхав з батьками на північ Росії - вони знайшли роботу в місті Салехард. Там Микола виріс, закінчив школу та зооветеринарний технікум. Згодом отримав громадянство Росії, У 2003 році батько помер. А в 2013-му він з мамою та братом, залишивши сестру в Росії, повернулися на Рівненщину. Жінка купила тоді квартиру на вулиці Макарова у Рівному, але в ній час від часу з'являвся тільки Микола. Бо жили вони всі в селі Озірці. Микола постійно пиячив та скандалив. 

Рівненський міський суд обрав покарання Люшину — 15 років тюрми з конфіскацією майна та сплатити 1,6 мільйона гривень моральної шкоди родичам загиблого. Убивця вирок оскаржив.

 

Минулого понеділка Рівненський апеляційний суд залишив скаргу захисника Миколи Люшина без задоволення. Убивця не сидітиме у колонії 15 років за свій злочин, повідомила у фейсбуці дружина вбитого лікаря -  відома рівненська письменниця Анна Лимич, бо потрапив під дію закону Савченко,  згідно з яким кожен рік, проведений у СІЗО зараховується як 2 роки перебування у тюрмі.

Нагадаємо, що ухвалення закону було ініційоване народним депутатом України VIII скликання Надією Савченко під час її перебування в ув'язненні у  Росії.  Закон викликав широкий суспільний резонанс в Україні та піддавався критиці після висвітлення у ЗМІ злочинів достроково звільненими по закону Савченко.

У 2017-му році закон Савченко було скасовано. Але до тих, хто вчинив злочин з 24 грудня 2015 року — до 20 червня 2017 року, він досі застосовується. Застосували його і до Миколи Люшина, бо він  убив Андрія Лимича 23 липня 2016-го року. Хоча убивця  відсидів уже шість років  у Рівненському слідчому ізоляторі, то  йому залишилося відбути ще три роки ув'язнення  з призначених п'ятнадцяти.

- Я дивилася цей закон, звісно, я не юрист. Але ЧОМУ він діє? КОМУ це вигідно?! У мене немає коштів, тому і немає адвоката. За 6 років я не змогла хоч би раз поїхати в Хорватію на могилу чоловіка, я не живу в Рівному, бо купити квартиру в місті – перерізана мрія. Я жила надією, що убивця отримає по заслузі. І на відшкодування нанесеної мені, можна сказати, смертельної шкоди я не сподіваюся. Мені треба змиритися зі своїм життям, прийняти його, а я не можу, - так прокоментувала вирок суду Анна Лимич,  дружина вбитого садистом лікаря у своєму зверненні до роду ЛИМИЧІВ, яких покійний Андрій Лимич обожнював і любив понад усе.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також