Розбірки в управлінні охорони здоров`я: у Рівному скандал із призначенням головних лікарів (ФОТО)

7707 2

Ми у соцмережах:

Розбірки в управлінні охорони здоров`я: у Рівному скандал із призначенням головних лікарів (ФОТО)

У Рівному скандал через призначення головних лікарів міських поліклінік. Адже сумнівною є прозорість відкритих конкурсів, на яких обирають тих, хто керуватиме медичними установами.

Юристка міського управління охорони здоров’я Інна Хімін звинуватила свого начальника Віктора Іськіва, що той чинив тиск. Мовляв, у його кабінеті він наполягав, щоб вона проголосувала проти кандидатури Олега Шрама. Це б дозволило не підписувати із ним новий контракт, та повторно оголосити конкурс на посаду головного лікаря колишньої поліклініки №2.

До слова, саме юристка Хімін є головою конкурсної комісії, яка обирає того, хто має керувати лікарнею. Тож її підтримка певних кандидатур є визначальною при голосуванні.

- 27 березня були проведені конкурси на посади керівників трьох медичних установ – міської стоматполіклініки, ПМСД «Центральний» та «Північний». Перший конкурс розпочався о 9 годині. Після нього близько 10:35 мене запросив у кабінет начальник управління Віктор Іськів. Розмова стосувалася кандидатури Олега Шрама. Адже сам конкурс на посаду очільника ПМСД «Центральний» мав відбутися уже об 11 годині. Мені було чітко сказано, як і хто має проголосувати. У комісії є шість членів, двоє з яких - члени трудового колективу. Оскільки було очевидно, що лікарі «Центрального» підтримають Олега Шрама, то двоє інших членів комісії мали утриматися, а ще двоє проголосувати проти. Мій голос проти мав бути вирішальним. Мені натякнули, якщо я цього не зроблю, то під загрозою буде моя робота в управлінні. Особисто у мене не було причин голосувати проти Олега Шрама, адже він був єдиною кандидатурою на посаду очільника цього закладу. Тому я проголосувала за, чим викликала незадоволення Віктора Іськіва. Через неймовірний тиск я одразу розплакалася під час конкурсу та була змушена вийти. Після голосування Іськів мені так і сказав, щоб я писала заяву на звільнення за власним бажання. Окрім цього, додав, що тепер не знає, як пояснювати це політичній силі, яка його підтримує, - розповідає юристка управління охорони здоров’я Інна Хімін.

Нагадаємо, що Віктора Іськіва пов’язують із головним «сворбодівцем» Рівного Юрієм Осіпчуком. Останній очолює обласне управління охорони здоров’я. Аби Віктор Іськів отримав посаду начальника, тодішній керівниці міського управління охорони здоров’я Вікторії Покоєвчук довелося перейти на посаду заступниці. Зараз вона уже пішла з управління та керує поліклінікою на Ювілейному.

Попри теперішній скандал юристка управління Інна Хімін не планує писати заяву на звільнення.
На запитання, чим саме Олег Шрам не вгодив начальнику управління, Інна Хімін сказала, що знає лише чутки, що нібито на цю посаду є інша кандидатура.

На фото: Олег Шрам

Цей кандидат просто не встиг зібрати необхідні документи, щоб подати їх на конкурс на противагу Олегу Шраму.

На підтвердження своїх слів вона зробила кілька аудіозаписів на свій телефон, на яких голос, схожий на Віктора Іськіка, дійсно говорить про те, хто як має голосувати.

Додамо, що попри успішно проведені конкурси начальник міського управління охорони здоров’я Рівного Віктор Іськів досі не підписав нові контракти із тими, хто їх виграв. Також він називає її звинувачення у його бік «цирком та фарсом»:

- Це абсолютна маячня. У конкурсну комісію входять два представники від управління, які захищають його інтереси. Особисто я вважаю, що конкурс із одним учасником на посаду це не конкурс. Нам потрібно знайти дійсно фахових людей на посади керівників центрів ПМСД. Якщо стоматологічна поліклініка без проблем буде на себе заробляти, то центрам ПМСД це робити набагато складніше. Майбутні очільники цих закладів мають думати, як залучити кошти на своє існування. А нові контракти із керівниками медичних установ я досі не підписав, бо документи були неналежно оформлені. Тобто наша юристка так підготувала документи, що їх неможливо підписати, бо це кримінал. Адже конкурси були оголошені на неіснуючі посади. Ще досі чинні статути лікарень, у яких написано, що їх очолюють головні лікарі. Статути ніхто не змінював, а конкурс був оголошений на посади директорів. Такої посади, згідно з теперішніми статутів, не існує.

Як нам стало відомо, в управлінні уже оголосили службову перевірку, щоб офіційно підтвердити, хто неправильно підготував документи.

Читайте також по темі: Чому Хомко залежний?


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також