Розправте плечі!

419 0

Ми у соцмережах:

Розправте плечі!

Сутулість — проблема багатьох людей. Це така деформація спини, коли спостерігається надмірний прогин у грудному відділі, при якому плечі й голова занадто нахилені вперед. Від неправильної постави страждає весь організм, хоча на перший погляд це і непомітно.

Ми звикли сидіти, зігнувшись, нахиливши голову вперед. А коли переглядаєио щось у телефоні, то ще й притискається підборіддя. У такому сутулому положенні наші грудні м’язи скорочуються. А м’язи на спині розтягуються, вони не активізуються і не звикають тримати нас у рівному положенні. Крім того, коли ми сутулимося, у нас ще й вивалюється живіт. Після цього перетискається в шиї потік крові, починає боліти голова, ми стаємо роздратованими, може з’явитися безсоння...

Якщо вчасно не виправити поставу — з’являються болі в спині, шиї, в грудях. Виникає задишка та прискорене серцебиття при навантаженнях.

Сутулість впливає на дихання. А це викликає ще й депресивні стани. Також від руху діафрагми, дихання людини залежить і нетримання сечі, і розслаблення м’язів тазового дна.

Усе це можна виправити вправами для постави. Тож розправляємо плечі, витягуємо шию, увесь час тримаємо так і уявляємо, наче у нас до голови прив’язана кулька, яка увесь час намагається летіти вгору. І таким чином намагаємося увесь час себе витягувати. Важливо плечі не дуже сильно назад затискати, бо потім вони болітимуть, а тримати їх правильно, але розслаблено.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також