Нардеп з Рівненщини рятував від кулаків земляка

1534 0

Ми у соцмережах:

Нардеп з Рівненщини рятував від кулаків земляка

Народний депутат від «Слуги народу» Олександр Салійчук минулого тижня «прославився» тим, що розбороняв бійку у Верховній Раді. Він захищав свого однопартійця Андрія Богданця. Вони не тільки колеги по фракції, а й земляки: Салійчук народився у Здолбунові, а Богданець — у Рокитному. У Верховну Раду Салійчук пройшов за партійними списками, а Богданець — від Тернополя, де він зараз живе.

Билися нинішні та колишні нардепи начебто за землю.

Олександр СалійчукКонфлікт розпочався після засідання Комітету з питань аграрної та земельної політики, на якому розглядали законопроект про ринок землі. Проти того, щоб з жовтня 2020 року в Україні запрацював ринок сільгоспземель, виступають кілька українських партій, зокрема і «Свобода», колишні народні депутати якої прийшли на засідання комітету, аби висловитись проти закону. Після засідання між «свободівцями» та нардепом від «Слуги народу», який входить до аграрного комітету, Андрієм Богданцем виник конфлікт. «Свободівцям» начебто не сподобалося, що Богданець стверджує, що тернополяни підтримують продаж сільгоспземель, а ще висловили думку, що нардеп не брав участі у війні на сході, як декларує.

Як видно з опублікованого журналістами відео, у коридорі спершу розпочалася штовханина, а далі кулак екс-нардепа Едуарда Леонова вцілив в око Андрія Богданця. Після цього конфлікт посилився. Богданець намагався вдарити «свободівців», що його оточили, а ті били його кулаками у голову. Розбороняти бійку і кинувся рівнянин Олександр Салійчук.

Андрій Богданець

Після інциденту Андрій Богданець поїхав до елітної лікарні «Феофанія», а його колеги почали заявляти, що у нього — струс мозку. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження та вже викликали на допит і провели обшуки у нардепів від «Свободи», які конфліктували. Журналістам «свободівець» Едуард Леонов, який найбільше махав кулаками, заявляв, що не жалкує про бійку — мовляв, Богданець отримав заслужене.

«Слуга народу» назвала інцидент у Раді провокацією, якою хотіли зірвати законотворчий процес. «Свобода» ж після викликів на допит заявила про тиск на своїх членів. Проте на розгляд законопроекту про ринок землі бійка суттєво не вплинула. Відтермінувало прийняття закону у другому читанні лише те, що 17 грудня під стінами парламенту зібралися на акції протесту проти нього. Проте до кінця пленарного тижня за закон ще, ймовірно, проголосують.

36-річний Андрій Богданець після бійки на засідання у Верховній Раді не приходив. Нардеп до депутатства працював заступником гендиректора птахофабрики «Тернопільська» та входить нині, як і Олександр Салійчук, до аграрного комітету у парламенті. Богданець живе у Тернополі з початку 2000-х, відколи навчався у тамтешньому університеті, проте родом депутат із Рокитного на Рівненщині.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також