Сало кримінал не приховуватиме. Янукович наказав

4473 0

Ми у соцмережах:

Сало кримінал не приховуватиме. Янукович наказав

Міліціонери Рівненщини мають нового начальника. Ним став виходець з Львівщини, 42-річний генерал-майор міліції Олег Сало. Керівникам підрозділів органів внутрішніх справ області, за зачиненими для ЗМІ дверима, його представили у вівторок. Присутній при цьому новий голова облдержадміністрації Василь Берташ поділився, чого очікує від керівника УМВСУ, а головний гість з Києва — перший заступник міністра внутрішніх справ генерал-лейтенант Сергій Черних чітко переповів Олегу Салу, які завдання ставить перед ним Президент Віктор Янукович.

За словами голови РОДА Василя Берташа, лише спільними зусиллями можна повернути довіру до влади та побороти корупцію, а тому він висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю не лише з міліцією, а й з усіма правоохоронними органами Рівненщини. Сергій Черних, охарактеризувавши Олега Сала як достойного керівника і оперативника, зупинився на основних завданнях, які Президент Віктор Янукович ставить перед органами внутрішніх справ: — В першу чергу, необхідно, зокрема, припинити практику приховування кримінальних подій від реєстрації та обліку, списання матеріалів до справ без ретельних перевірок та необґрунтованого винесення постанов про відмову у порушенні кримінальних справ. Також потрібно проводити перевірки за кожною заявою, скаргою чи листом громадян ретельні перевірки, не залишати поза увагою жодного акта прокурорського реагування чи окремих ухвал судів, критичних виступів у пресі, на радіо, телебаченні. Перший заступник міністра МВС також наголосив, що одна зі складових міліцейської професійності — це аполітичність. І ця норма повинна враховуватись при призначеннях на будь-яку посаду. А від працівників, які скомпрометували себе корупційними діями і зв’язками, займаються кримінальним чи легальним бізнесом, слід рішуче звільнятись. Олега Сала привітав з призначенням і Ярослав Голомша, який керував міліцією Рівненщини з 29 грудня 2007 року. Ярослав Голомша каже, що назавжди запам’ятає ці роки, коли йому судилося пропрацювати пліч-о-пліч із командою однодумців та професіоналів, які несуть службу в органах внутрішніх справ Рівненщини. Однак разом з цим генерал-майор, якому в серпні має виповнитись тільки 49 років, вирішив піти на пенсію. — У п’ятницю 19 березня я подав рапорт про відставку, передав печатку і всі справи, а також визначився для себе — піду на заслужений відпочинок, — повідомив кореспонденту «РВ» Ярослав Голомша.

Володимир КРУШЕЛЬНИЦЬКИЙ.

Довідка «РВ» Сало Олег Михайлович народився 1 квітня 1968 року в містечку Нестерів на Львівщині. Освіта: середня школа, Львівське ПТУ (спеціальність монтажник радіоапаратури), Дублянська аграрна академія, Львівський регіональний інститут державного управління та Національна академія державного управління при Президентові України. Після проходження дворічної строкової служби в армії в 1988 році поступив на службу інспектором ДПС УДАІ Львівщини. З 1995 року — державтоінспектор МРЕВ УДАІ, в цьому ж році призначений начальником районного відділення цього підрозділу в місті Жовква. В 1998 році став начальником обласного МРЕВ, а з 2000 року — начальник управління ДАІ Львівщини. З квітня 2003 року — заступник начальника з громадської безпеки, начальник УМВСУ на Львівській залізниці. З грудня 2003 по січень 2005 року — начальник УМВСУ в Львівській області. У квітні 2005 року прокуратура порушила проти Олега Сала дві кримінальні справи за порушення виборчого законодавства і за зловживання владою та службовим становищем його оголосили в міждержавний розшук. Проте у грудні 2006 року Генпрокуратура вернула кримінальні справи проти Олега Сала в прокуратуру Львівщини для дорозслідування. На парламентських виборах у цьому році він балотувався за списком блоку «Народна опозиція» Наталії Вітренко. 19 лютого 2007 року Печерський райсуд Києва прийняв рішення про закриття кримінальних справ проти Олега Сала «в зв’язку із відсутністю складу злочину».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також