Салютами на Рівненщині тепер цікавляться лише офіцери

1304 0

Ми у соцмережах:

Салютами на Рівненщині тепер цікавляться лише офіцери

Рада оборони області заборонила влаштовувати феєрверки. Аж до скасування воєнного часу. Продавці піротехніки сприйняли заборону із розумінням та додають, що під час війни її й так не купують. Салюти, кажуть, зараз цікавлять тільки військових.

Павло Дмитришин, засновник фірми «Зорепад»:

На все Рівне є лише чотири продавці феєрверків, які легально працюють. Всі інші купують у нас піротехнічні вироби та їх перепродують. Однак з початку війни продажі узагалі припинилися. Зараз усім не до розваг. Коли почалася війна, то я закрив свій магазин.

Якщо зараз щось реалізовується, то це лише на прохання ЗСУ. Особисто я перероблюю салюти під сигнальні ракети. Вони для цього ідеально підходять. Феєрверк дуже добрий на розтяжку. Уявімо собі ситуацію. Війна завершується, а та людина, яка ставила сигнальні розтяжки, про них забула. Ракета з феєрверка зіпсується через пів року, та ніхто від неї не постраждає. Однак коли розтяжка зроблена із військової сигнальної ракети, то хтось може отримати серйозні травми.

У мене багато сигнальних ракет замовили наші хлопці, які охороняють кордон. Адже на кордоні з Білоруссю є багато місць, де навіть рація не працює. А людям потрібно знати, якщо не дай Бог піде ворог. Так само піротехніка підходить військовим для тренувань. Іншими словами, моїми клієнтами зараз є офіцери ЗСУ. Вони вже не раз мені говорили, що в майбутньому їм буде потрібно багато феєрверків — коли настане перемога.

Загалом усі рівненські продавці піротехніки підтримують заборону. Мені відомо, що з початку війни салют у Рівному пускали лише раз. Вважаю, що це зробили винятково з провокаційною метою, щоб спричинити паніку серед людей.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також