Самчук визнав, що двічі переїхав рівненських дітей

3763 0

Ми у соцмережах:

Самчук визнав, що двічі переїхав рівненських дітей

Минуло більше трьох років з моменту жахливої ДТП на вулиці Севастопольській, що у Рівному. В листопаді 2018 року водій «Мерседесу» збив там двох дітей — 16-річна дівчинка Діана Петрук загинула на місці, а її однокласник Влад Тарар отримав тяжкі травми. Як повідомляли патрульні, водій був дуже п’яним, тому не одразу зрозумів, що накоїв. Однак винного досі не покарали, а родини потерпілих вважають, що справу навмисно затягують.

Уже доведено, що за кермом був колишній підприємець з Рівненського району Василь Самчук, який наразі перебуває в слідчому ізоляторі. На перших засіданнях у міському суді Рівного підозрюваний переконував, що не побачив дітей, бо його засліпило авто, яке нібито їхало назустріч. На останньому ж судовому засіданні його адвокат намагався переконати суд, що в смертельній ДТП винні самі діти, бо були одягнені у темний одяг.

Слідство ж доводить, що водій був сильно п’яний. Більше того, намагався втекти з місця ДТП. Адже одразу після того як двічі переїхав дітей, не надав допомогу потерпілим, а медиків та поліцію викликав перехожий, який мимоволі став свідком збиття дітей.

фото СуспільнеСам Василь Самчук в суді усіляко заперечує, що намагався втекти після скоєного:

Справді, я того вечора вживав алкоголь та скоїв цю ДТП. Коли відбувся удар з лівого боку автомобіля, то я не зорієнтувався, що сталося. Адже у моєму автомобілі було розбито скло. Тому вирішив трохи від’їхати з того місця, щоб було краще видно, що трапилося, через що був удар. Після того уже й вийшов з автомобіля, проте я не бачив, на кого наїхав. Якби я хотів утекти, то б поїхав собі прямо, а не від’їжджав, щоб подивитися, що сталося.

Однак адвокат родини потерпілих Олександр Бражніков додає, що в цих судових спорах між слідством та підозрюваним уже немає жодного сенсу. Адже справу затягнули настільки, що статтю про імовірну втечу з місця ДТП водію уже не пред’явиш:

Правоохоронці звинувачують його за двома статтями — скоєння ДТП зі смертельним наслідком та залишення потерпілого в небезпеці. Однак з’ясування того, чи Самчук утікав з місця ДТП, вже немає ніякого юридичного значення. Адже за цією статтею уже закінчився термін давності. Це сталося тому, що захисники підозрюваного затягували розгляд справи. Засідання переносили з різних причин: то захисники у Самчука змінювалися, то хтось хворів, то його адвокати були у відпустці. Тому тепер навіть якщо суд визнає винним водія у цьому злочині, то не зможе застосувати до нього покарання. Держава посилила відповідальність за скоєння ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Але у разі визнання його винним буде застосована стара міра відповідальності, бо саме вона діяла на момент скоєння злочину. Її санкція — вісім років, із яких Самчук відсидів під арештом близько трьох років.

Підозрюваний під час судового розгляду сказав, що шкодує про те, що сталося. Однак потерпілі родини не вірять у щирість його слів. Адже на перших судових засіданнях Самчук заявляв, що не пам’ятає обставин ДТП, а тепер розповідає, що їхав зі швидкістю усього 50 кілометрів за годину. Тому родина потерпілого хлопця заявила про цивільний позов на суму більше півтора мільйона гривень. Пояснюють, що така сума уже була витрачена на лікування підлітка. Але Василь Самчук цього позову не визнає.

Наступне судове засідання у цій справі відбудеться 27 січня. Адже рідні потерпілих захворіли на коронавірус.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також