Санепідеміологи не радять купатися в «Електроніку» та «Швейцарії»

6306 0

Ми у соцмережах:

Пляж

Обласний лабораторний центр вніс водойму на базі санаторію «Електронік-Рівне» у Рівненському районі до переліку таких, де купатися категорично не рекомендовано. Окрім того, до небезпечних місць для купання потрапило ще більше десятка водойм області з офіційними пляжами, зокрема популярна серед рівнян «Швейцарія».

З початку купального сезону в області лабораторно обстежено 31 рекреаційну зону з водоймами, повідомляє лабораторний центр. Досліджено 83 проби води за мікробіологічними показниками і у 27 пробах виявлено перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички.

Зокрема, надмір кишкової палички зафіксовано у воді озер Басів Кут ( Рівне) та села Воронки Володимирецького району, річок Іква (Дубно) та Случ (Сарни), поверхневих водоймищ відпочинкового комплексу «Швейцарія» (с. Обарів Рівненського району) та КП ДСОК «Електронік–Рівне» (с. Кустин Рівненського району), штучних водоймищ міста Радивилів та села Межирічі Острозького району. 

Басів Кут
У 22 пробах води поверхневих водоймищ (з 90 досліджених) виявлено відхилення від санітарних норм за водневим показником (рН), біохімічною потребою в кисні, забарвленістю та запахом.

У річці Замчисько у Костополі встановлено перевищення гранично допустимої концентрації формальдегіду.

Цисти лямблій виявлялись у Басівкутському озері та у річці Горині у селах Решуцьк й Олександрія Рівненського району.

Санепідеміологи також додають, що варто пам’ятати, що у водоймах можна підхопити немало інфекційних захворювань, зокрема вірусний гепатит А, ентеровірусні інфекції, холеру та інші. Тому потрібно уникати потрапляння води у рот під час купання, не використовувати воду поверхневих водойм для миття овочів та фруктів, а після купання обов’язково приймати душ.

З переліком місць масового відпочинку населення та якістю води там можна ознайомитись на інтерактивній карті сайту обласного лабораторного центру. Місця, де купатися не рекомендовано, позначені червоним.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також