Секретар міськради Рівного оприлюднив декларацію. Чим володіє посадовець-бізнесмен?

2392 0

Ми у соцмережах:

Секретар міськради Рівного оприлюднив декларацію. Чим володіє посадовець-бізнесмен?

Віктор Шакирзян, який обійняв цю посаду після місцевих виборів, подав електронну декларацію про доходи, вона оприлюднена на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції. У власності чиновника-будівельника є сотні тисяч доларів, нерухомість та земельні ділянки, шість авто та інше.

Віктор Шакирзян балотувався на місцевих виборах на посаду міського голови Рівного від партії "Рівне разом". У першому турі він набрав більшість голосів, а у другому поступився представнику "ЄС" Олександру Третяку. Останній пізніше запропонував кандидатуру саме Шакирзяна на посаду секретаря, повідомляє Суспільне.

Нерухомість
Віктор Шакирзян володіє нерухомістю як одноосібно, так і має таку у спільній власності. Із того, що записано виключно на нього, це офіс на 110 квадратних метрів, будівля для мийки авто, житловий будинок на 126 квадратів, три земельні ділянки загальною площею 1084 квадратних метри. Усі об’єкти знаходяться в Рівному. Сумарна їх вартість на момент набуття прав або за останньою грошовою оцінкою – майже 600 тисяч гривень.

Що ж до спільної власності, то Віктор Шакирзян вказав земельну ділянку в селі Мости Здолбунівського району, якою порівну володіє з іншим забудовником Романом Курисом. Площа ділянки 2500 квадратних метрів, а вартість вказана 33 тисячі гривень.

Також у цьому ж селі із Курисом Шакирзян порівну володіють будинком площею 56,9 кв. м. Його вартість 85,3 тисячі гривень.

95% власності має Віктор Шакирзян і на закриту стоянку легкових авто у Рівному, її площа майже 200 кв. м. 5% прав на цей об’єкт має бізнесмен Всеволод Яцечко. Вказана вартість парковки – 151 тисяча гривень.

Вказав у декларації секретар Рівненської міськради і нерухомість дружини Олени. У неї дві квартири загальною площею майже 130 квадратів та земля у Рівному площею 1356 квадратних метрів. У графі про вартість вказано “член сім'ї не надав інформацію”.

Рухоме майно
Віктор Шакирзян відобразив у власності шість автомобілів, більшість із них вантажні. Секретар Рівнеради володіє двома легковиками “VOLKSWAGEN TRANSPORTER” 1998 року випуску та BMW Х6 2010 року. Вартість першого 25 тисяч гривень, другого - 650 тисяч.

Також є чотири вантажівки різних років випуску, права на них Віктор Шакирзян набував, починаючи з 2015 року. Сумарна вартість вантажних машин 799 тисяч гривень.

Корпоративні права
Віктор Шакирзян вказав три фірми, у яких має 100% загального капіталу. Це ТОВ “ВЕРСАЛЬ РІВНЕ”, ПП “БУД-СЕКТОР” та ТОВ “ДІОН”. Їх вартість у грошовому вираженні 4,7 млн грн, 1 тисяча та 281 тисяча гривень відповідно.

Також секретар вказав три фірми, де має спільну частку власності. Це ТОВ “РІВНЕТРАНСБУД”, ТОВ “Хліб-України Рівне” та Товариство з додатковою відповідальністю “РІВНЕНСЬКИЙ РАЙСІЛЬКОМУНГОСП”. У перших двох він має 50% акцій, у третьому 95,7%.

Доходи
За 2019 рік Віктор Шакирзян вказав чотири джерела доходів.

заробітна плата, отримана за основним місцем роботи – 74 006
дохід від продажу нерухомого майна – 524 800
дохід від надання майна в оренду – 69 425
інвестиційний прибуток – 392 040
Якщо скласти доходи, то за 2019 рік Віктор Шакирзян як бізнесмен заробив 1 мільйон 60 тисяч гривень.

На посаді секретаря Рівненської міськради Шакирзян отримуватиме оклад у 13,5 тисячі плюс надбавки.

Грошові активи
Секретар Рівненської міськради задекларував лише готівкові кошти: 553 тисячі доларів, 137 тисяч євро та 2,7 мільйона гривень.

Вказав Віктор Шакирзян і готівкові активи дружини: 176 тисяч доларів та 288 тисяч гривень.

Серед іншого вказав декларант 208 тисяч гривень, які позичив третім особам, а також вказав 15 мільйонів гривень поворотної фінансової допомоги, або так званої безпроцентної позики ТОВ “ЗАХІД-ТРАНСБУД” та 2,8 мільйона ТОВ “Рівнетрансбуд”.

Що відомо
Міський голова Рівного Олександр Третяк також нещодавно подав свою електронну декларацію. У ній вказав значно скромніші статки, ніж секретар: це два автомобілі, квартиру у безоплатному користуванні й 6,3 соток землі.
За основним місцем роботи, тобто на посаді ректора у Духовній семінарії та Академії Християн Віри Євангельської, Третяк заробив 91 575 гривень, а також 171 гривню процентів у Приватбанку.
Готівкою міський голова вказав 66 500 доларів та 22 818 гривень – на банківських рахунках. Пізніше Суспільному пояснив, що гроші збирав на власне житло, але значну частину витратив на виборчі перегони. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також