Села на Рівненщині знищуватимуть «помсту Сталіна»

9756 0

Ми у соцмережах:

Села на Рівненщині знищуватимуть «помсту Сталіна»

З травня по липень на Рівненщині триватиме боротьба з борщівником.

 Як розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, власники земель, на яких росте отруйна рослина, зобов’язані з нею боротися.

Уже відомо, що Шпаніська сільська рада буде боротися з борщівником на 5,9 га землі, Корнинська ОТГ на 1,5 га та Великомелянська сільська рада на 1 га.

Додамо, що борщівник Сосновського завезений на Рівненщину з Росії. Це багаторічна рослина, з насіння якої виростає гарна біла квітка. Рослина є дуже небезпечною, про контакті з нею можна отримати сильні опіки.

За часів СРСР комуністична влада запровадила вирощування борщівника Сосновського як ще однієї силосної культури, ігноруючи наукові перестороги.

Силос із борщівника виявився звичайним, але корови, поїдаючи його, давали молоко з гірким присмаком, яке було непридатним як для споживання як людьми, так і тваринами. Тому запроваджену культуру покинули напризволяще.

На побутовому рівні в країнах Прибалтики та в Білорусі рослину називають «помста Сталіна», оскільки є інформація, що саме особисто «вождь народів» у 50-х роках наказав масово засіювати борщівником пасовища в Польщі та Прибалтиці, незважаючи на застереження вчених-аграріїв.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також