Села таки заплатять Рівному за лікування та своїх дітей

6718 0

Ми у соцмережах:

фото: www.rbc.ua

Керівник Рівного Володимир Хомко не накладав вето, тому рішення міської ради про плату для немісцевих дітей в садочках та школах чинне.

 Про це розповів міський голова на сесії.

За словами Хомка, міські депутати теж не скасовували своє рішення. Вони лише обіцяли подумати про якісь компроміси. Через це рішення почне діяти з 1 січня 2020 року, як було раніше задумано:

- Із сусідніми селами Рівне може піти на якісь компроміси, але для того, щоб це зробити, наша сформована робоча група поїде до Тернополя. Разом із нами в складі групи туди поїдуть представники ОТГ. Адже у Тернополі діє схоже рішення.

Справедливо, що села мають або самі вирішувати свої соціальні проблеми, або об’єднуватися з Рівним. У селах є такі ж ради, і такі ж місцеві бюджети. Нам шкода виділяти гроші, щоб будувати дитячі садки для дітей людей, які мешкають за межами Рівного. Хай самі собі будують.

Нагадаємо, що міська рада 25 жовтня затвердила нову форму взаємовідносин із селами та ОТГ, що поруч.

З 1 січня усі, хто не має рівненської реєстрації, будуть платити за освітні та медичні послуги. Платити можуть як з бюджету населеного пункту, так і самі батьки дітей та пацієнти лікарень.

Місяць навчання у міській школі для дитини з села коштуватиме 1240 грн. 60 коп., місце у садочку 1623 грн. 67 коп., в дитячо-юнацькій спортивній школі — 852 грн. 34 коп., у підлітковому клубі — 249 грн. 61 коп. Музична школа у місяць обійдеться у 1846 грн., художня школа — 753 грн.

Щодо медичних послуг в лікарнях Рівного, то в залежності від фаху лікаря один прийом спеціаліста коштуватиме від 42 до 62 грн. УЗД вартує 149, 28 грн., електрокардіографія — 49, 35 грн., рентген — 55,42 грн.

Читайте також по темі: «Формула Хомка»

Район про рішення міськради Рівного про плату за медицину та освіту для селян: рішення – ганебне та порушує Конституцію

Рівне образилось: мешканці сіл відтепер платитимуть за своє лікування та навчання дітей


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також