Серед безхатьків у Рівному є й американець

3107 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Під час великих морозів міська влада разом із Червоним Хрестом рятували на вулицях Рівного людей, які не мали де мешкати. Загалом від низьких температур було врятовано більше десятка людей.

 Як розповідає представниця обласного центру надання соціальних послуг Алла Дорошева, точну цифру того, скільки людей в області проживає на вулиці, назвати важко:

- Нещодавно до нас звертався американець, який втратив гроші , документи і ми надали йому тимчасовий прихисток, допомогли з відновленням документів і згодом він повернувся назад. Такі люди теж отримують статус безпритульних через різного роду проблеми.

За словами заступниці директора центру допомоги безхатькам Наталії Микити, частенько безхатьки відмовляються від допомоги:

- Безхатьки відмовляються зазвичай відійти від свого насидженого місця, поїхати в притулок тощо. Особисто я пов'язую це з психічним станом. Тобто людині , яка живе більше року на вулиці, їй дуже важко інтегруватись в суспільстві. Не може людина свідомо спати на вулиці під час морозів.

Людина, котра тривалий час проживає на вулиці, втрачає родинний зв’язок, а далі соціальний зв’язок. В голові складається стереотип. Таку людину згодом складно переконати навіть поїхати переодягнутись чи помитись.

Вона додає, що в місті через безхатьків не зростає рівень злочинності. Адже ці люди завдають шкоди собі, а не оточуючим.


Яна Мельниченко


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також