Серце має битися нечутно

798 0

Ми у соцмережах:

Серце має битися нечутно

Медики застерігають літніх пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями від надмірного фізичного навантаження

«Пішла на город копати картоплю, то ледве до хати повернулася. Мусила викликати «швидку», лікарі діагностували гіпертонічний криз», — такі розповіді можна часто почути від літніх людей, які мають серцево-судинні захворювання. Кардіологи застерігають: про роботу на городі навіть мови не може бути. Гіпертонікам і тим, у кого проблеми з серцем, радять більше відпочивати і якомога менше бувати на сонці. Адже при спеці у кілька разів зростає ризик серцево-судинних порушень, зокрема, інфарктів та інсультів.

— Здорова людина не повинна чути, як б’ється серце й змінюється тиск, хоча він може змінюватися кожні 5 хвилин залежно від погоди, — пояснює кардіолог Олег Дмитрук. — Якщо на погоду набрякають ноги, людина відчуває втому і їй докучає головний біль — без сумніву, в організмі не все гаразд.

«У вас дистонія», — чує такий пацієнт від лікаря. Це може бути першим кроком до інсульту. За спостереженнями лікарів, чверть інсультів починаються з судинної дистонії. Вегетосудинну дистонію лікарі порівнюють з хаосом в організмі. Це схоже на оркестр, який грає не в унісон. Як запідозрити дистонію? У людини мерзнуть щоки, вуха, німіють пальці. Кров не доходить до найменших капілярів, тканини організму залишаються «голодними». З віком судини втрачають еластичність, забиваються. Причиною може бути погана пульсація серця. В одному органі судини можуть розширитися, в іншому — спазмуватися. Варикоз, тромбофлебіт — також наслідок хвороби судин.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також