Серйозна розмова під звуки концерту

1372 0

Ми у соцмережах:

Серйозна розмова під звуки концерту

Цього разу засідання медіа-клубу «На власний погляд», яке традиційно відбувається у Києві, в Будинку профспілок, що на майдані Незалежності, мимоволі пройшло під супровід прямої телефонної лінії Президента України та святкового концерту, які транслювалися на майдані. Регіональні журналісти, зустрівшись із відомими політиками, мали можливість отримати інформацію «з перших вуст». Здебільшого політики давали оцінку реформам, проведення яких оголосив уряд.

”Журналісти мають більший вплив, ніж політики” Лідер партії «Громадянська позиція», голова парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони, народний депутат Анатолій Гриценко так висловився щодо реформ в Україні: — Влада сконцентрована в одних руках, але якби в тому був замисел чи ідея, я б це виправдав. Неможливо відразу проводити стільки реформ, машина може дати збій. Подивіться як голосують у парламенті: за помахом руки Чечетова. Мій висновок: жодної реформи не буде проведено. Приклад: пенсійна реформа загнана в глухий кут, в Україні стартувало її громадське обговорення. Якби в Януковича був успіх, це був би успіх усіх нас, якщо у нього провал — це провал усіх нас. Парламенту зараз практично немає — бюджет проголосували за 20 хвилин. Так не можна, бо зростає вартість помилки. Ключова загроза зараз — корупція. Чи змінилася ситуація за рік? Так, але на гірше, адже реальних здобутків, які пішли б до людей, — немає. Якщо буде збільшуватися різниця між найбагатшим і найбіднішим, то буде африканський варіант. Чайник може вибухнути, якщо постійно додавати газ, — у нас чайник вже закипає.

”Якщо живемо в одній державі, то — за одними законами!” Секретар ЦК КПУ Петро Симоненко торкнувся, зокрема, теми реформування ЖКГ: — Ми категорично проти того, щоб біди, проблеми і драконівські тарифи ЖКГ держава перекладала на плечі простих людей. Щодо Житлового кодексу, то ми не будемо голосувати за його проект. Комуністи вимагають провести відповідні реформи, адже 99% житлового фонду побудовано ще у радянські часи. Тому перед створенням ОСББ необхідно за рахунок держави провести там капітальний ремонт. Головна умова — державна програма реформування ЖКГ. Важливо також не зменшувати, а збільшувати права людей на житло. Йдеться про можливий перехід житла в приватні руки. І нарешті ще одна умова — народний контроль за ЖКГ. Люди повинні бути не тільки платниками «за послуги ЖКГ», а контролерами якості. Це право може реалізовуватися через місцеве самоврядування й самоорганізацію громадян, наділених не тільки формальними правами, а й фінансовими можливостями.

”Скорочувати треба функції, а не людей” Народний депутат України, член депутатської групи «Реформи заради майбутнього» Тарас Чорновіл оцінив рік діяльності Президента на три з плюсом: — Перший рік правління Януковича виявився дуже проблемним, я б поставив оцінку 3+, але попереднє керівництво отримало б оцінку — 2. Багато чого сьогодні є продовженням попередньої політики. Президент взяв на себе багато зобов’язань, з якими він може не впоратися. За минулий рік в Україні відбулася тільки одна реальна реформа — реформа судоустрою, і то краще б її не було, бо вона надто недосконала. Маємо в країні певну оптимізацію, яка видається за реформи: наприклад, треба скоротити функції, а не людей. Боротися з корупцією маємо за методологією Грузії, яка за короткий термін успішно поборола корупцію як явище.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також