Що таке ортопедична подушка?

519 0

Ми у соцмережах:

Що таке ортопедична подушка?

Правильний вибір ортопедичної подушки є одним з найважливіших факторів які впливають на здоров'я хребта та на міцний і здоровий сон. 

Ортопедичною називають подушку яка підтримує шию в правильному, анатомічному положенні. Варто зазначити, що якщо шия вигинаєтся вниз або вгору, то хребетні диски відчувають значне навантаження яке може призводити до порушення кровообігу голови, спазму м'язів шиї, в це в свою чергу може призводити до остеопорозу. 

На сьогоднішній день вибір ортопедичних подушок дуже великий, виробники пропонують і звичайні подушки класичної форми, а також з валиками та спеціальними вигинами. 

З чого зроблені ортопедичні подушки 

Ортопедичні подушки виготовляються з гіпоалергенних матеріалів які з легкістю приймають форму тіла налаштовують організм на спокійний сон. Подушка ортопедична може виготовлятися з: 

  • Латексу. Такі подушки швидко приймають форму тіла та забезпечують здоровий сон. Коли людина не використовує таку подушку, то вона швидко приймає первісну форму. Сам матеріал має природні антибактеріальні властивості, що зберігає подушку від утворення та розмноження шкідливих мікроорганізмів. Подушка не буде накопичувати пил та статичну електрику. Подушка має вільну циркуляцію повітря, завдяки чому це дозволяє запобігти пітливості під час сну.  
  • Ортопедична подушка з поліестеру. Такий матеріал представлений у вигляді маленьких кульок які під час використання подушки розходиться в різні боки приймаючи таким чином форму вашого тіла. Щоб подушка повернулася до свого  звичного стану, то її достатньо легенько струсити і все. Варто зазначити, що якщо така подушка виявилась заадто високою, то якусь частину кульок можна відсипати задля підвищення комфорту. 
  • Ортопедична подушка з ефектом пам'яті виготовлена з піни. Основні властивості подушки в тому, що вона з легкістю приймає форму тіла та запам'ятовує його контури. Завдяки цьому забезпечується підтримка шиї в анатомічно правильному положенні. Така подушка сама приймає первісну форму якщо її не використовувати навіть малий проміжок часу. Окрім цього матеріал виробу швидко реагує на вагу та температуру тіла, в людини не буде виникати задуха та пітливість шиї і голови, адже матеріал неначе "дихає" та пропускає повітря. Піна з якої зроблена подушка являє собою екологічно чистий матеріал, який не викликає алергію та має високу зносостійкість. 

Якщо ви вже вибрали з якого матеріалу ви хочете придбати подушку на сайті нашої компанії Ортомедіка, то варто брати до уваги ще один критерій - розмір виробу. Такий показник як розмір повинен відповідати саме вашій статурі, береться до уваги довжина шиї, верхньої частини спини та голови. В цілому, для більшості людей оптимально зручною буде висота подушки від 10 до 14 см. В тому випадку коли ви маєте певну особливість, наприклад, досить широкі плечі, то для вас більш зручним варіантом буде подушка до 16 см. Якщо у вашій спальні м'який матрац, то подушка повинна бути вищою, а при жорсткому матраці - нищою. Таким чином вдасться досягти оптимально зручної висоти. 

Особливості використання подушки

Ортопедична подушка має кілька рекомендацій які підкреслюють, що саме з нею не рекомендується робити. До них відносять: 

  • Використання подушки вертикально. Такі подушки необхідно використовувати лише горизонтально, спати по діагоналі також не варто. 
  • Не варто накривати подушку ковдрою адже це порушує її вентиляцію. 
  • Спати підклавши руки під подушку - це може послабити ортопедичний ефект та "збити" необхідну для комфорту форму. 
  • Давати свою подушку іншій людині, адже більшість ортопедичних подушок мають ефект пам'яті та налаштовані на певну висоту під параметри конкретної людини. 

Перед тим як купити ортопедичну подушку перегляньте каталог компаній Ортомедіка та ознайомтесь з представленими моделями. В нас є варіанти під шию, під поперек, подушки в формі валика, дитячі, для вагітних та класичні під спину. Бережіть свій міцний та здоровий сон, наша компанія вам в цьому максимально допоможе!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також