Що таке віртуальна карта та навіщо вона потрібна?

2729 0

Ми у соцмережах:

Що таке віртуальна карта та навіщо вона потрібна?

Віртуальна картка — карта, призначена для оплати товарів та послуг та проведення онлайн-розрахунків в інтернеті. Докладніше про інтернет-картки читайте у цій статті!

Більшість людей вважають за краще купувати товари та послуги онлайн. Декілька кліків і покупка готова. І для цих цілей ідеально підходить віртуальна карта. Плюс у тому, що оформити її у банку можна за кілька хвилин. А функціональні можливості продукту не поступаються стандартній карті.

Основні особливості віртуальних карт

Віртуальна карта – це універсальний засіб платежу, який можна використовувати для оплати товарів та послуг в онлайн-форматі. Також такий продукт може використовуватись для:

♦ здійснення грошових переказів на картку, поточний рахунок за наявними реквізитами;

♦ оплати комунальних та інших послуг (інтернет, мобільний зв'язок);

♦ зберігання власних грошей з отриманням відсотка на залишок;

♦ оформлення додаткових опцій розстрочки, кешбеку, участі в акціях.

Карта віртуального типу може бути і дебетовою, і кредитною. Перший варіант застосовуються лише для розрахункових операцій у межах своїх надходжень. Другий тип дозволяє використовувати кредитний ліміт, наданий банком. Є третій варіант – дебетово-кредитні картки, які одночасно відповідають зазначеним критеріям. Ознайомитися з різними варіантами можна за посиланням https://www.mtb.ua/ru/personal/packages.

За наявності мобільного телефону, який підтримує безконтактну форму оплати, та спеціальної програми таку картку вільно використовують для оплати через термінал. Можна здійснювати платіж у роздрібному магазині.

Переваги використання інтернет-картки

Головний плюс такого продукту – у простоті та оперативності його отримання. Отримати платіжний засіб можна за кілька хвилин. Чекати, доки банк випустить іменну картку, і відвідувати відділення не потрібно. Оформлення та отримання відбувається дистанційно.

Як оформити:

♦ Вибрати банк, умови якого оптимально відповідають запиту.

♦ Зайти на офіційний сайт банку та подати заявку на отримання картки. Також зробити це можна через мобільний додаток конкретної фінансової установи.

♦ Надати необхідні документи. Якщо фізична особа вже є клієнтом якоїсь фінансової установи, то надавати дані знову не варто.

♦ Отримати у додатку або онлайн банкінгу реквізити картки. Вона відображатиметься аналогічним чином, як і будь-яка інша карта: з номером, терміном дії та CVV-кодом.

Основні плюси використання:

♦ Багатофункціональність. Карта може використовуватися з різною метою – від оплати товарів та послуг в інтернеті до накопичення відсотка на залишок коштів.

♦ Вигідні комісії з обслуговування рахунку, розрахункові операції. Банку вигідно надавати клієнтам інтернет-картки. Він заощаджує гроші на випуску, отже, може запропонувати вигідні умови на окремі операції.

♦ Швидке проведення операцій. Більшість платежів проводиться миттєво, за лічені секунди.

♦ Приємні бонуси у вигляді кешбеку, додаткових бонусів, участь у акціях.

Всі ці переваги спонукають все більше користувачів оформляти подібні продукти. Плюс у тому, що фізична особа може одночасно оформити кілька різних варіантів у різних банках. І потім конкретний продукт використати за ситуацією.

Недоліки віртуальних карт

Основний недолік використання - наявність ризику, що хтось може скористатися реквізитами платіжного засобу. Наприклад, увійти в онлайн банкінг та переказати гроші на інші рахунки. Але такий ризик є і за наявності звичайної картки. Якщо хтось отримає доступ до особистих даних, то не важливо який тип на руках.

Інші недоліки:

♦ неможливість зняти готівку у банкоматі. Хоча є деякі банки, які дозволяють отримувати гроші за реквізитами.

♦ обмеженість функціональних можливостей цього засобу, якщо немає сучасного мобільного телефону. У такому разі оплатити покупку в офлайн-магазині буде неможливо.

Але при грамотному використанні такий варіант отримання картки досить вигідний та зручний. Немає прив'язки до відділення або конкретного часу.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також