Що відбувається на Київщині після ворожого обстрілу

1216 0

Ми у соцмережах:

Що відбувається на Київщині після ворожого обстрілу

Росія 23 листопада здійснила чергову масштабну ракетну атаку на Україну та на Київську область. У результаті регіон був повністю знеструмлений, частково зникло опалення і водопостачання.

«Вечірній Київ» дізнався про наслідки масштабного обстрілу Київщини, і те, як живе регіон зараз.

П’ЯТЕРО ЗАГИНУЛИ, ЩЕ 35 ПОСТРАЖДАЛИ
Загалом у Київській області унаслідок ракетного обстрілу 23 листопада постраждала 41 людина, з них 35 — у Вишгороді.

«5 людей (у Вишгороді — ред.) загинуло — 4 чоловіки, одна жінка. Тіла виявляли поліцейські як біля будинку, так і в середині», — заявив голова поліції Київської області Олексій Нєбитов.

За його словами, є постраждалий у Фастівському районі. Мешканець першого поверху багатоповерхівки дістав осколкове поранення з травматичною ампутацією лівої ноги.

Прессекретарка поліції Київської області Ірина Прянішнікова уточнила «Вечірньому Києву», що внаслідок обстрілів енергетичної інфраструктури отримали поранення шість енергетиків.

Також зранку у Вишгород прибули автобуси, які вивезли частину постраждалих. Ще частина розселилася у родичів.

«20 людей залишаються в лікарнях. Влада зазначає, що тим, хто цього потребує, надають тимчасове житло та всю необхідну допомогу», — повідомили у Київській ОВА.

ПОЛІЦІЯ ЧЕРГУЄ БІЛЯ КОЖНОГО ПІД’ЇЗДУ
Нині на місці «прильотів» працюють правоохоронці. Біля кожного під’їзду чергують поліцейські, щоб уникнути випадків мародерства, розповіла Ірина Прянішнікова.

Водночас у Київській області посилили кількість патрулів для того, щоб врегулювати криміногенну ситуацію. Зокрема, додали ще 200 піших і автопатрулі до тих 350, які вже були в області.

За словами Прянішнікової, загалом області пошкоджено приблизно вісім будинків, з них чотири — у Вишгороді. Також у місті ракета пошкодила дитячий садочок і школу, яка розташована поряд.

Андрій Нєбитов уточнив, що зруйновано 8 будівель у Забір’ї, Чабанах, Глевасі та Українці.

ПРАЦЮЮТЬ ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ І ОБІГРІВУ
Станом на ранок 24 листопада у Київській області без електропостачання залишалися 1125 населених пунктів, розповів Андрій Нєбітов. Енергетики продовжують працювати для стабілізації ситуації.

Тим часом у Вишгороді розгорнули два пункти, куди жителі можуть прийти зігрітися, випити чаю та зарядити гаджети. Один — це пункт обігріву, а другий — пункт незламності. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також