Щоб було чисто і безпечно: занедбаний гідропарк хочуть передати комунальникам

761 0

Ми у соцмережах:

Щоб було чисто і безпечно: занедбаний гідропарк хочуть передати комунальникам

Потрісканий асфальт, зарослі доріжки та розкидане сміття — саме так часто виглядає зелена зона неподалік центру Рівного, яка є улюбленим місцем відпочинку багатьох містян. А мало би бути геть інакше. Адже ще двадцять років тому тодішній міський голова Віктор Чайка віддав територію гідропарку на обслуговування місцевим підприємцям, зокрема, сусідньому ринку. Однак особливо позитивних змін за цей час рівняни не побачили. Тому нині міська влада планує передати ці землі під опіку свого комунального підприємства, а вже трест зеленого господарства почне наводити там лад.

Як розповідають комунальники, йдеться про дві черги гідропарку. Перша включає територію від вулиць Степана Бандери і Театральної до дитячої залізниці — загальною площею 17,25 га. А друга черга у 13,55 га обмежується вулицями Степана Бандери, Нестерова та Севастопольською.

Руслан Гудима, директор департаменту інфраструктури та благоустрою міста:

— Суб’єкти господарювання не виконують роботи з утримання гідропарку відповідно до переліку, затвердженого цим розпорядженням. А саме, не прибирається територія зеленої зони від опалого гілля, не викошується трава, не обрізається сухе гілля, не прополюються пристовбурові лунки дерев, не відбувається знесення сухостою, не проводяться ремонтно-опоряджувальні роботи елементів благоустрою тротуарної частини, яка знаходиться сьогодні в аварійному стані… Занедбані тротуари підірвані кореневою системою, пішохідні доріжки стали небезпечними для громадян. Територія має занедбаний та недоглянутий вигляд, що не сприяє позитивному іміджу міста серед мешканців.

Періодично додають проблем і буревії. Шквальний вітер ламає дерева та сухі гілки, а прибирати їх — нікому.

— Маємо звернення мешканців щодо впалих дерев. А коли виїздили туди бригади ТЗГ для ліквідації наслідків стихійного лиха, то стикнулися з проблемою, що дана територія не перебуває ні на обслуговуванні, ні на балансі наших комунальних підприємств, — зауважує Руслан Гудима. — Тому й звертаємося щодо скасування старого розпорядження від 26.02.2004 року. Вважаємо за необхідне передати території на обслуговування міському тресту зеленого господарства — з метою належного утримання.

За словами секретаря міської ради Віктора Шакирзяна, земля гідропарку була і залишається у комунальній власності міста. Тож рівнянам не варто перейматися, що у зеленій зоні розпочнеться якесь будівництво.

Там залишається рекреаційна зона. Земля належала місту, просто за саме обслуговування безпосередньо мали відповідати два приватних підприємства. В даному випадку ми дали доручення департаменту підготувати проєкт рішення і подати його на сесію — щоб передати гідропарк на обслуговування тресту зеленого господарства, впорядковувати цю територію та мати змогу витрачати на це бюджетні кошти. Щоб справді виглядало більш-менш достойно. Бо на сьогодні там немає ані нормальних тротуарів, ані освітлення. А хочемо зробити і освітлення, і відеоспостереження, щоб у темну пору доби там було трошки безпечніше, — додає Віктор Шакирзян.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також