Щотижня понад 100 українок помирають від раку грудей

1530 0

Ми у соцмережах:

Щотижня понад 100 українок помирають від раку грудей

На Рівненщині цьогоріч у 202 жінок виявили рак грудей.

Половину пацієнток вдалося відстежити під час профоглядів та звернень до інших спеціалістів, інформують в управлінні охорони здоров’я Рівненської ОДА. У 70% жінок, у котрих вперше діагностували цю хворобу, є початкова - І та ІІ стадії. На один випадок виявлених злоякісних новоутворень орієнтовно припадає 100 -120 випадків доброякісних пухлин у жінок.

Як розповів заступник головного лікаря Рівненського обласного онкодиспансера Віктор Бернацький, в медзакладі широко використовують сучасні методики пластики молочної залози. Так, на теренах лікувального закладу одна з компаній забезпечує пацієнток протезами молочних залоз та компресійними рукавами.

За даними обласного центру громадського здоров’я, щороку понад півмільйона жінок у всьому світі помирає через цей діагноз. Рак молочної залози найпоширеніше онкологічне захворювання серед жінок.

В Україні статистика теж невтішна - за останніми даними Національного канцер-реєстру минулого року діагноз «рак молочної залози» почули понад 13 тисяч жінок. Померло – майже 5 з половиною тисяч. Це означає, що щотижня понад 100 українок помирають від раку молочної залози. Не прожила навіть одного року із встановленим діагнозом кожна десята.

Тим часом, регулярні профілактичні огляди у лікаря суттєво підвищують шанси на ефективне лікування. Рання діагностика може зберегти життя, адже рак молочної залози виліковний при виявленні на I стадії у 95% жінок, на II стадії – у 80%, на III стадії – у 50% жінок.

Проконсультуйтеся зі своїм лікарем щодо до того, як часто вам потрібно проходити профілактичні огляди. Це залежить від вашого віку та факторів ризику, які можуть вплинути на розвиток раку. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також