Школам добровільно повернули приміщення

917 0

Ми у соцмережах:

Школам добровільно повернули приміщення

Це трапилось у Володимирецькому та у Гощанському районах.

Прокурори з’ясували, що посадові особи одного із закладів освіти Володимирецького району уклали з приватним підприємцем договір оренди приміщення навчального закладу з порушеннями вимог ст. 11 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», бо не була здійснена оцінка майна, що передається в оренду. А посадові особи загальноосвітньої школи у Гощанському районі в порушення вимог статті 80 Закону України «Про освіту» передали приватному підприємцю в оренду майно з метою його використання не для навчальних цілей.

З вимогою про повернення закладам освіти цих приміщень загальною площею майже 70 кв м та орієнтовною вартістю понад 100 тис грн, прокурори пред’явили до господарського суду Рівненської області позовні заяви. Це спонукало приватних підприємців та заклади освіти, які були сторонами укладення договору оренди, під час судового розгляду справи добровільно розірвати зазначені договори, а тому судом винесено ухвали про закриття проваджень.

Відповідно до вимог діючого законодавства об’єкти освіти і науки, що фінансуються з бюджету, не підлягають приватизації, перепрофілюванню або використанню не за призначенням, повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також