Школярі зробили "селфі" з купола реактора АЕС

2469 0

Ми у соцмережах:

Школярі зробили

Учні «Ядерної школи» залізли на купол реакторного відділення Рівненської АЕС, який розміщений на 64-метровій висоті. На це діти отримали дозвіл дорослих. І вже там з висоти пташиного польоту робили фотографії.

На Рівненській АЕС з ініціативи генерального директора Павла Павлишина та за підтримки Українського ядерного товариства функціонує молодіжно-освітній проект «Ядерна школа РАЕС». Завершальним етапом програми стала екскурсія учасників на купол реакторного відділення енергоблоку №3  та на бризкальні басейни блоків-мільйонників Рівненської електростанції.

«Ядерна школа РАЕС» об’єднала разом учнів загальноосвітніх закладів та професійно-технічного училища міста-супутника й населених пунктів зони спостереження підприємства. Молодь поринула в історію будівництва РАЕС. Кожен учасник пройшов психофізіологічне обстеження, необхідне для персоналу, який працює на промисловому майданчику. Найбільш насиченим стало одноденне стажування на виробництві, під час якого учні провели повноцінний трудовий день пліч-о-пліч з провідними фахівцями підприємства, зокрема й його топ-менеджментом.

Спершу учні побували на бризкальному басейні блоків-мільйонників РАЕС. Заступник начальника з реконструкції та ремонту гідротехнічного цеху підприємства Микола Романюк докладно розповів дітям про призначення інженерної конструкції, особливості її експлуатації.

Найсміливішим учасникам "Ядерної школи" пощастило отримати незабутній досвід - вони побували на куполі реакторного відділення енергоблоку №3 .  Начальник відділу налагоджування та випробувань локалізуючих систем безпеки служби налагоджування та випробування устаткування Павло Бовгар й провідний інженер управління реактором РЦ-2 РАЕС Дмитро Дмитручина доступно розповіли учням про відмінність типів реакторів ВВЕР-440 та ВВЕР-1000, а також про механізми, що розміщенні на покрівлі та їх призначення.

Владислав Тишко, учень 3 курсу ПТУ РАЕС, зізнається: «Екскурсія на купол реактора справила незабутнє враження, особливо вигляд проммайданчика підприємства з висоти. У ході проекту «Ядерна школа РАЕС» мені випала нагода стажуватись у начальника цеху з ремонту електротехнічного устаткування. Участь у проекті допомогла визначитись з напрямком майбутньої професії. Після закінчення навчання бажаю стати частиною колективу рівненських атомників, зокрема електроцеху РАЕС».

Найбільший захват у екскурсантів викликала панорама, що відкрилась із 64-метрової висоти, де розміщений купол реакторного відділення. 

Організатори «Ядерної школи РАЕС» та адміністрація підприємства сподіваються, що отриманий дітьми досвід обов’язково залишить свій відбиток у серцях молодого покоління й допоможе визначитись з професійним спрямуванням молоді. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також