Шустик — знову головний, але без зарплати

2108 0

Ми у соцмережах:

Шустик — знову головний, але без зарплати

Депутата обласної ради від «Слуги Народу» Романа Шустика обласна рада таки поновила на посаді головного лікаря Рівненського діагностичного центру. Виконавши рішення суду, в якому було підкреслено, що лікаря з посади звільнили незаконно. Щоправда, неофіційно називають й іншу причину — небажання обласної ради вступати у черговий конфлікт з облдержадміністрацією. Адже ще на засіданні президії облради з порядку денного сесії зняли проєкт рішення, який вносив зміни у статут діагностичного, що дозволило б не виконувати рішення суду.

На сесії рішення про поновлення депутатам далося лише з другої спроби. Адже після першого голосування виник скандал з кнопкодавством. Картка обласної депутатки з фракції «Батьківщина» Руслани Конощук голосувала «за» рішення про поновлення п. Шустика у той час, коли її не було в сесійній залі. Довелося оголошувати перерву в сесії, щоб керівництво фракції повернулося із Сарн, із зустрічі з Юлії Тимошенко, щоб вистачило голосів для повторного голосування.

Після поновлення на посаді головного лікаря депутати взялися шукати гроші, щоб виплатити борги, через які Шустика й звільняли. Напередодні сесії з діагностичного центру в результаті оптимізації було скорочено близько 70 працівників. Однак люди так і не отримали зарплату за три місяці роботи. В результаті довгих переговорів 2 млн 670 тис. гривень для розрахунку з працівниками було взято з майбутніх зарплат і премій головного лікаря та його заступників.

Ігор Ясенюк, голова бюджетної комісії, фракція «За майбутнє»:

— Депутатам дуже хотілося покарати поганих керівників, які довели до такого стану Рівненський діагностичний центр. Тепер ці керівники мають два-три місяці попрацювати волонтерами без заробітної плати, як ті працівники, яких звільнили без розрахунку. Наприкінці грудня за рахунок перевиконання бюджету ми їм ці гроші повернемо. Більше того, домовились, що до кінця першого кварталу 2022 року головний лікар Роман Шустик має вивести заклад із боргів. Якщо він цього не зробить, то я особисто 1 квітня ініціюватиму рішення про його звільнення.

Сергій Кондрачук, голова Рівненської облради:

— Наголошу, суд постановив, що його було звільнено неправильно. Тобто звільняти мав не заступник голови обласної ради, а обласна рада на сесії. Результати службового розслідування, які показали, що через недбальство керівника заклад був заведений у великі борги, оскаржені у суді не були. Наразі ми готуємося до апеляції. Бо після звільнення Шустика був проведений відкритий конкурс на посаду головного лікаря. Його виграв заступник головного лікаря з хірургічної роботи Юрій Білик.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також