Синдром втомлених ніг

379 0

Ми у соцмережах:

Синдром втомлених ніг

Коли ноги набрякають, гудуть чи ниють навіть після кількох годин відпочинку, варто серйозно замислитися, чи не є це схильністю до синдрому втомлених ніг, який часто свідчить про наявність хронічної венозної недостатності.

Дискомфорт у ногах може проявлятися по-різному: невеликі набряки в області кісточок, біль у литкових м’язах, судоми. У всьому світі від цієї проблеми страждають 25–33% людей, і жінок серед них — більше половини. Це може бути спровоковано зміною рівня гормонів (через менструальний цикл або прийом протизаплідних засобів). Вагітність і пологи теж не найкраще позначаються на самопочутті, призводять до застою крові у венах. А звичка носити незручне взуття чи туфлі на високих підборах ще більше посилює ситуацію.

Тяжкість у ногах — не єдиний симптом венозної патології, зверніть увагу на набряклість, почуття дискомфорту і пекучого болю, і особливо — нічні судоми.

Причини можуть бути різні — в тому числі й пов’язана зі спадковістю. При цьому переважній більшості випадків варикозне розширення вен передається жіночою лінією.

Є й інші причини — неправильне харчування, через яке збільшується вага, а отже й навантаження на ноги; малорухливий спосіб життя, коли тіло не отримує фізичних навантажень, відбувається окостеніння нижньої частини хребта, що призводить до порушення кровообігу і сприяє виникненню варикозного розширення.

Медики дають такі рекомендації. Обтирайте ноги водою з додаванням невеликої кількості натурального яблучного оцту, робіть холодні компреси з відвару аптечної ромашки та календули. Це допоможе зняти біль та втому. Більше плавайте — цей вид навантажень не травмує вени та покращує циркуляцію крові. Добре знімає набряклість і біль масаж із застосуванням суміші з масел сандалового дерева та кипарису, а також масел солодкого мигдалю та перцевої м’яти. Не лінуйтеся робити гімнастику — потрібно лягти, упертися ногами у стіну та розслабити їх, потім спробувати відірвати стегна від підлоги, притримуючи поперек, а потім «встаньте» на плечі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також