Синод УПЦ (МП) звинуватив у російському вторгненні ПЦУ і Порошенка

1750 0

Ми у соцмережах:

Синод УПЦ (МП) звинуватив у російському вторгненні ПЦУ і Порошенка

У Московському патріархаті вважають, що одним із приводів вторгнення Росії стала діяльність Петра Порошенка та Православної церкви України, а не бажання Володимира Путіна знищити Україну.

 Таку скандальну заяву зробив синод УПЦ (МП).

- В деяких регіонах мають місце непоодинокі випадки розпалення ворожнечі і розбрату на релігійному ґрунті. Замість єднання народу у прагненні до перемоги та відновлення мирного життя, в країні розпалюється внутрішній, релігійний фронт. Так, групою народних депутатів України, через надумані та свідомо неправдиві звинувачення, були подані на розгляд до Верховної Ради України законопроекти про заборону діяльності нашої Церкви. Крім того, в різних областях України мають місце випадки ухвалення органами місцевого самоврядування незаконних рішень про заборону або обмеження діяльності місцевих релігійних громад Української Православної Церкви. З мовчазної згоди або ж за активного втручання місцевої влади активізувалися захоплення храмів Української Православної Церкви.

З сумом констатуємо, що усі ці факти є наслідком помилкової релігійної політики часів президентства Петра Порошенка та руйнівної ідеології так званої Православної Церкви України. Переконані, що саме така діяльність попередньої влади та «ПЦУ» і стала одним з приводів військового вторгнення в Україну, - стверджує синод Московського патріархату.

Також УПЦ (МП) скликає збори духовенства, щоб вирішити майбутнє своєї церкви:

- В найближчий час буде скликано зібрання за участю єпископів, священників, монахів та мирян для обговорення проблем церковного життя, що виникли внаслідок війни і які нас всіх турбують. При цьому наголошуємо, що ми повинні зробити все, щоб дискусія з того чи іншого питання не вивела нас із канонічного поля і не спричинила нові розділення в церкві.

Нагадаємо, що 24 лютого Росія напала на Україну. Російський патріарх Кирило благословив війну та вбивства українців.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також