Синоптик спрогнозувала, як довго на Рівненщині буде арктичне повітря

5459 0

Ми у соцмережах:

Синоптик спрогнозувала, як довго на Рівненщині буде арктичне повітря

Рівненську область в числі інших північних областей «затисло» між холодним антициклоном на ім`я Юрген та вологою циклічністю із півдня разом з атмосферними фронтами. Подих "акртичного повітря" відчуватиметься до четверга, каже синоптик Наталка Діденко. і додає, що навіть прикмета є народна: на День сорока святих – сорок лопат снігу.

 В Україні у більшості областей протягом дня температура повітря становитиме усього +2+6 градусів, лише на Півдні та південному сході трохи тепліше, +5+10 градусів.

«Атмосферні фронти витискатимуться холодним антициклоном, проте вони ще встигнуть організувати дощ і для тих, кому не вистачало зимової картинки, ще й сніг. Але ж завтра - сорок святих, кажуть, що під цю дату часто насипає сорок лопат снігу, якраз!» - зазначила синоптик.

Вітер північно-східного напрямку очікується сильним, до штормових поривів, буде некомфортним і посилюватиме відчуття холоду, а в кого високі будинки близько, ще й підвиватиме за вікном.

Наступний тиждень в Україні спочатку буде холодним, до нічних морозів.

23-те березня, всесвітній День метеоролога, виявиться холодним, із сильним вітром, без опадів, лише в Карпатах та околицях випадатиме мокрий сніг.

Потепління повернеться з четверга, з 26-го березня.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також