Ситник заявив, що оскаржуватиме свій штраф за відпочинок на Рівненщині в ЄСПЛ

1214 0

Ми у соцмережах:

Ситник заявив, що оскаржуватиме свій штраф за відпочинок на Рівненщині в ЄСПЛ

Директор антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що оскаржить штраф, призначений за його незадекларований відпочинок в мисливських угіддях на Рівненщині, у Європейському суді з прав людини.

Про це антикорупціонер заявив на спільному брифінгу з керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким. 

Після відмови Рівненським апеляційним судом у задоволенні скарги Артема Ситника його внесли в реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення. 

На брифінгу Ситник повідомив, що вже поскаржився до Вищої ради правосуддя на "тиск" суддів у справі та вже майже підготував та буде направляти скаргу до Європейського суду з прав людини. 

- Це єдиний спосіб, поки що, згідно чинного законодавства, переглянути це рішення. Один із таких дієвих способів. Я розумію, що будуть спроби тиску на мене. Зараз збирають підписи парламенті, ще щосьАле я не збираюсь миритися з незаконними рішеннями і зроблю все, щоб вони були скасовані. Якщо прийде запит на сплату штрафу, то я, звичайно, заплачу, але я буду робити все можливе, щоб тут домінував закон, а не бажання помсти окремих людей, які здійснюють тиск на суддів, - сказав директор НАБУ. 

Нагадаємо, Сарненський суд 6 вересня оштрафував Артема Ситника за відпочинок у мисливському господарстві "Поліське-Сарни" на 3400 гривень. Цей штраф він оскаржив в Рівненському апеляційному суді. Спочатку справу мав розглядати голова цього суду Олег Полюхович, однак, він взяв самовідвід через те, що у грудні 2015 року детективи НАБУ проводили обшук в його кабінеті. 

Справа потрапила до судді Василя Сачука, який відмовив Артему Ситнику в задоволенні скарги. 

Згідно матеріалів справи відпочинок директора НАБУ у мисливських угіддях у грудні 2018-січні 2019 року коштував 10 тис. грн. та в березні 2019 року - 15 тисяч гривень. 

У суді свідок Микола Надейко заявляв, що відпочинок Ситника оплачував саме він, виступаючи посередником між ним та своїм дядьком Миколою Клевакою. 

Однак, Артем Ситник усі звинувачення відкидав та казав, що за відпочинок платив сам разом зі своїми друзями. 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також