- Схвалити відправку військ Північної Кореї до Росії міг лише Китай, - професор

419 0

Ми у соцмережах:

- Схвалити відправку військ Північної Кореї до Росії міг лише Китай, - професор

Позиція США та Європи, що Китай не має ніякого стосунку до агресії Росії проти України, є хибною.

Таку думку висловив професор Джоел Аткінсон з Університету іноземних мов у Сеулі, передає msn.

Адже цілі диктаторських режимів Росії, Китаю та Північної Кореї збігаються між собою.

За даними спецслужб США та Південної Кореї, режим у Пхеньяні забезпечив Москву мільйонами снарядів, а в жовтні переправив до Росії щонайменше 3000 солдатів.

Тим часом китайський лідер Сі Цзіньпін і російський диктатор Володимир Путін оголосили про «безмежну» дружбу між своїми народами за три тижні до повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Проте Китай стверджує, що займає нейтральну позицію щодо цієї війни, і стверджує, що не надсилає летальної допомоги жодній стороні конфлікту. Водночас китайська влада не засудила російське вторгнення та виступає проти санкцій, накладених на Москву.


- Більшість спостерігачів погоджуються, що без підтримки Китаю військові зусилля Путіна зазнали б краху, а Корейська Народно-Демократична Республіка (КНДР) розвалилася б як нація. Домінуючим партнером у цьому трикутнику є Пекін.

Нинішній ліберальний світовий порядок не є безпечним середовищем для жодного з цих трьох режимів. Головним пріоритетом Сі є уникнути долі Радянського Союзу. Він дав це зрозуміти. Це надзвичайно амбітна мета, стверджує Аткінсон
, - сказав професор.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також