Скільки часу коронавірус живе на одязі?

2493 0

Ми у соцмережах:

Скільки часу коронавірус живе на одязі?

Крім дезінфекції поверхонь і миття рук, існує ще один важливий аспект захисту від коронавірусной інфекції — прання одягу і білизни. На сьогодні вчені з'ясували, що коронавірус здатний жити на одязі протягом щонайменше кількох годин або навіть декількох днів.

Експерти пояснюють, що коронавірус довше живе на твердих і непористих поверхнях, таких як нержавіюча сталь, але він також здатний виживати і на м'якій поверхні, на тканинах одягу і ковдр.

Поки ще не все відомо про те, як коронавірус реагує на різні типи тканин, і вчені визнають, що необхідні додаткові дослідження. Однак Центри з контролю і профілактики захворювань і Всесвітня організація охорони здоров'я випустили кілька рекомендацій щодо підтримання будинку і одягу в стерильному стані.

Щоб уникнути поширення коронавірусу, як тільки ви приходите додому, потрібно переодягатися в домашній одяг. Експерти також рекомендують після прання повністю висушувати речі й не забувати про чистку пральної машини. Потрібно протирати її внутрішню і зовнішню поверхні дезінфікуючими серветками.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також