Склади — на аукціон. Бо вже є покупець?

2231 0

Ми у соцмережах:

Склади — на аукціон. Бо вже є покупець?

Два складські приміщення на вулиці Князя Володимира у Рівному виставлять на аукціон. Продати своє майно обласна рада вирішила на минулій сесії, хоч одноголосної підтримки депутатів рішення не набрало. Ті, хто не тиснув кнопку «за», заявляють, що будівлі збираються продати за заниженими цінами і вже навіть відомо, кому саме.

DSC_3462

Депутати облради від БПП Анатолій Петрук та Віктор Охремчук
Продаватиме склади №3 та №4 на Князя Володимира, 108 Рівненська товарна біржа, вона ж має і замовити оцінку майна, реальної вартості якого поки не знають. За цією ж адресою є ще декілька складів, які належать різним власникам. Подейкують, що складські приміщення облради хоче викупити одна з будівельних фірм, яка працює на тій території і має тісні зв'язки із владою. До слова, з проханням продати два склади до облради звернувся обласний департамент будівництва, на чиєму балансі вони перебувають, ще влітку минулого року. Комунальна комісія тоді рекомендувала будівлі передати комунальному підприємству облради «Управління майновим комплексом», проте депутатська більшість таку ідею не підтримала. Ярослав Мазярчук, директор обласного департаменту будівництва та архітектури:
— Як було УКБ, на складах зберігали будівельні матеріали, а нині, коли проводимо тендери, передбачаємо, що підрядники повинні мати все своє, тож наші складські приміщення вже кілька років порожні. Пропонували їх кому тільки можна в оренду, ніхто не взяв, а вони нам приносять збитки, бо ж мусимо за землю платити. Тому й звернулися до облради, якій належить майно, щоб або продала, або передала у користування комусь іншому. У приміщеннях вже цегла почала сипатися. Як на мене, добре, що виставлять їх на аукціон.
Сергій Свисталюк, голова постійної комісії з питань регламенту та боротьби з корупцією:
— Наша комісія рекомендувала зняти це питання з розгляду, але до нас не прислухалися. Вважаю, що доцільніше перед тим, як продавати майно, привести до ладу всі комунальні підприємства, аби знати, що у них є на балансі і в якому стані. Можливо, щось можна відремонтувати, аби дорожче продати. Окрім того, спершу потрібно було б оцінку майна зробити, а тоді приймати рішення про його відчуження. А так продадуть недорого.
Олександр Корнійчук, перший заступник голови Рівненської обласної ради: -
Від «Управління майновим комплексом» не було пропозицій щодо використання приміщень на Князя Володимира, 108, тому вирішили, що краще виставити майно на аукціон. Якби передали управлінню, довелося потім би ще з обласного бюджету витрачати кошти на їх утримання. До обласної ради з проханням купити склади не зверталися.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також