Слідчі виявили змову. Завдяки їй з’явилась скандальна галерея кіосків на вул. Київській у Рівному

4891 0

Ми у соцмережах:

Слідчі виявили змову. Завдяки їй з’явилась скандальна галерея кіосків на вул. Київській у Рівному

Галерею кіосків на вулиці Київській, що у Рівному, встановили завдяки змові низки осіб. До такого висновку дійшла прокуратура Рівненської області. Однак про знесення цих кіосків поки не йдеться. Звинувачення у підробці документів висунули лише державній реєстраторці Анастасії Левандовській.

Слідство стверджує, що реєстраторка, яка числилася у Корнинській сільській раді, незаконно внесла до державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомості про кіоски. Завдяки цьому тимчасові об’єкти стали нерухомістю, що дозволило їм претендувати на міську землю. У результаті змови та підробки документів 14 кіосків навпроти автовокзалу перетворилися на нерухомість бізнесмена Олександра Сачевчича.

Суд уже обрав міру запобіжного заходу для 31-річної Анастасії Левандовської у вигляді домашнього арешту. Наразі триває розслідування цієї справи та встановлення інших учасників змови.

Роман Денисюк, міський депутат:

— Наша фракція одразу заявила, що це ніщо інше як схема захоплення міської землі. Адже вже на початку їхнього встановлення було видно, що це будуть не тимчасові споруди — заливався повноцінний фундамент і підводилися комунікації. Тоді, за нашої ініціативи, позачергово збиралася міська рада і своїм рішенням зобов’язала управління архітектури скасувати дозвільні документи на встановлення тимчасових споруд, проте згодом підприємець, який стоїть за цією аферою, зумів поновити паспорти прив’язки для кіосків через суд. Більше того, завдяки державному реєстратору Корнинської сільської ради кіоски зареєстрували як нерухоме майно. Але всі ці рішення ніщо інше як схема, що й підтверджують правоохоронці. На мою думку, теперішнє керівництво Рівного має усі повноваження, щоб прибрати ті кіоски.

Галерея кіосків на вул. Київській з’явилася у 2022 році. Це обурило теперішніх депутатів та уже відстороненого міського голову Олександра Третяка, які запевняли, що не давали дозволу на їхнє встановлення. Виявилося, що дозвіл був виданий у період передачі влади від міського голови Володимира Хомка до Олександра Третяка. Зробив це чиновник управління архітектури Андрій Юрков, який невдовзі звільнився.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також