Смердить: неприємний запах поту посилюють продукти, які ми їмо

4002 0

Ми у соцмережах:

Смердить: неприємний запах поту посилюють продукти, які ми їмо

Вважається, що пітливість, нехтування щоденною гігієною та деякі проблеми зі здоров’ям є причинами неприємного запаху тіла. Але, виявляється, й те, що ми їмо, також впливає на запах тіла.

Сама рідина, що виділяється потовими залозами, не пахне. Піт на 98% складається з води та на 2% — з різних речовин, включно з цинком, міддю, залізом, нікелем, кадмієм. У сприятливому вологому середовищі накопичуються бактерії, які починають активну діяльність, і саме продукти діяльності цих бактерій внаслідок розкладання утворюють неприємний запах. Якщо немає можливості прийняти душ одразу після того, як спітніли, кількість бактерій та продуктів їхньої життєдіяльності збільшується, і внаслідок цього запах стає ще різкішим.

Серед продуктів, вживання яких треба обмежити, щоб уникнути посилення неприємного запаху поту, — м’ясо, адже воно перетравлюється повільніше від рослинної їжі. У деяких людей неприємний запах можуть спричиняти деякі ароматні приправи, як-от кумин, карі та кмин, а ще — гострі приправи, наприклад перець чилі. Але і деякі овочі також можуть бути причиною появи неприємного запаху: гарбуз рекомендують замінити апельсинами, спаржу — селерою, броколі та цвітну капусту — яблуками.

А от зелені листові овочі, як-то шпинат, рукола, капуста, петрушка містять велику кількість хлорофілу, який діє як природний дезодорант. Запах тіла стане приємнішим, якщо пити трав’яні відвари: шавлії, ромашки, меліси. Потрібно надавати перевагу холодним, а не гарячим напоям. Позитивно на запах тіла впливає і вживання зеленого чаю. А ще — пийте більше води, вона позбавляє організм від токсинів та відходів, омиває його зсередини і виганяє всі небажані запахи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також