Сміливо: юна українка першою змінила собі ім`я «по мамкові»

5213 0

Ми у соцмережах:

Сміливо: юна українка першою змінила собі ім`я «по мамкові»

Така її позиція.

Про те, чому дівчина зважилася на таку зміну, у фейсбуці розповіла її мати Леся Литвиненко:

- Як виповнилося цій дитині 16, змінила собі ПІБ — Литвиненко Станіслава Лесіївна.

Мабуть, в Україні це перша жінка з жіночим «по батькові».

Прізвище взяла свого справжнього батька, який її виховав. Ім‘я обрала те, яким я її хотіла назвати при народжені. Тільки по батькові викликає непорозуміння — «по батькові» має бути, а не «по мамкові».

Знаєте, є багато чоловіків, які здатні запліднити, багато жінок, які здатні народити, проте не всі вони здатні виховати дорослу відповідальну людину. Мабуть, виховання є найскладнішим процесом у дорослішанні дітей.

Наше виховання вплинуло на її вибір носити моє ім‘я «по батькові» демонструючи глибоку повагу саме до матері. Мабуть, наші дискусії щодо біблійної нерівності вплинули на її світогляд. В Біблії жінки були товаром і особисто мене це завжди обурювало, особливо в контексті родослівної.
Жінка для своєї дитини робить все, жінка ладна вмерти за своє дитя і буквально вмирає при пологах. Чому в результаті так часто дитина носить ім‘я яке їй дав батько, його прізвище та по батькові. То виходить, що жінка досі є «жертовною».

Моя Стася феміністка. Вона ще дитина, багато чого не розуміє і ми мусимо постійно пояснювати, що «права жінок», це не про «пісяти навстоячки», це право бути рівною в соціальному житті та самостійно обирати життєвий шлях і нести відповідальність за свій вибір.

Я стала для своєї дитини прикладом щасливої та сильної жінки. Я ніби незалежна, але я хочу залежати від свого чоловіка, я хочу аби він головував у нашій родині. Мені безмежно пощастило коли я робила свій вибір вдруге і обрала такого інтелектуально сильного партнера. Для моєї доньки це взірець справжньої родини, коли стосунки щирі і чоловік поважає та підтримує дружину на найвищому рівні. Саме тому мій чоловік підтримав бажання Стасі обрати нові ПІБ. Я була проти, а він підтримав її.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також