Була тепла зима, але у Рівному солі купили більше, ніж торік

1350 0

Ми у соцмережах:

Віктор Климук показує минулорічні запаси на складі

Торік Рівненське міськШЕУ­ закупило рекордних 1375 тонн солі, з яких, попри теплу зиму, 1200 тонн використали. Проте на складах залишилися гори невикористаного відсіву та піску. Задля цього мали скоригувати тендерні закупівлі на цей рік та переспрямувати кошти на ремонт доріг та благоустрій міста. Однак міськШЕУ на цьогорічну зиму уже придбало ще більше солі — 1750 тонн. То навіщо стільки?

Начальник Рівненського міськШЕУ­ Віктор Климук пояснив:

На ту площу доріг, які ми обслуговуємо в місті, потрібно три тисячі тонн солі. Місто ніколи не виділяло необхідної кількості. Цього року закупили 1750 тонн — все одно цього мало. Надіятися, що зима буде теплою й цього року, не варто. Наприклад, у місті Хмельницький, яке має приблизно стільки ж доріг, як Рівне, цього року закупили 20 тисяч тонн солі.

Що стосується невикористаного піску та відсіву, то ці матеріали ми використовуємо рідко. Коли сильні морози, то сама лиш сіль не допомагає, щоб впоратися зі слизькими дорогами. Вся Європа вже відмовляється від таких матеріалів. Тому що солі потрібно 30 г/м², а відсіву чи піску — 300 г/м². Сіль розтає разом зі снігом, ця вода потрапляє в стічні труби і далі на очисні споруди, не забиваючи їх. З піском і відсівом так не вийде.

Ми зберігаємо технічну сіль, яка, до речі, має антизлежувальні властивості, тобто є розсипчастою і не збивається в грудки, в сухому місці, тому ризиків, що вона до зими розтане, немає.

Місцевому бюджету цього року купівля солі обійшлася в близько 2,5 мільйона гривень. Переможцем тендера стало ТОВ «Торговий дім» КИП І КО». Вже до 1 вересня сіль мають доставити на склад.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також