Справу рівненського націоналіста про державну зраду можуть перенести на Волинь

1992 0

Ми у соцмережах:

Справу рівненського націоналіста про державну зраду можуть перенести на Волинь

У Рівненському апеляційному суді - людно. Більше десятка людей прийшли підтримати націоналіста Ярослава Гранітного, якого СБУ звинувачує у державній зраді.

 Його симпатики принесли плакат із написом: «Ярослав Гранітний - політв'язень».

Однак уже під час початку розгляду справи колегія суддів Василь Сачук, Михайло Шпинта і Тетяна Збитковська взяли самовідвід.


Як озвучив головуючий колегії суддів Василь Сачук, усі судді брали участь у досудовому слідстві. Через це не мають права розглядати цю справу.

За словами адвоката націоналіста Валентина Дупака, суд не може сформувати колегію. Тож, очевидно, що справу можуть перенести на Волинь, бо справу Юрія Клейноса, якого разом із Ярославом Гранітним обвинувачують у державній зраді, розглядали там.

Ярослава Гранітного та Юрія Клейноса підозрюють в організації пікетів під стінами Рівненської облдержадміністрації у травні 2017 року. За версією слідства, на цих акціях лунали заклики до створення «Рівненської республіки» та фінансувалися із Російської Федерації. Чоловікам інкримінують державну зраду та посягання на територіальну цілісність України.

Сам Ярослав Гранітний проситься на волі з СІЗО та хоче, щоб йому змінили запобіжний захід.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також