Стан частини - аварійний: Мінкульт перевірив національні пам’ятки Рівненщини

202 0

Ми у соцмережах:

Фото - обласної ради

Тепер будуть міркувати, що з цим далі робити.

Написав про це у своєму телеграм-каналі голова обласної ради Андрій Карауш:

- Наперед було зрозуміло, що ця тема стане неприємною. Але вона яскраво показує, до чого призводить свідома або несвідома безгосподарність, яка тривала десятками років. Цього не змінити зараз, але зробити висновки і почати виправляти ситуацію – точно потрібно. 

Отже, комісія Мінкульту завершила перевірку стану національних пам’яток на Рівненщині, таких об’єктів було 47. Це обстеження почалось у квітні. У загальному підсумкові тези такі: 
 
- аварійний стан більшості будівель виник через їх невикористання протягом десятиліть, а також тривалу відсутність власника та користувача, відсутність охоронних договорів; 
 
- незадовільний стан збереження автентичних елементів пам’яток та їх архітектурної цінності зафіксовано на 13 об’єктах, на яких самовільно проведені ремонтні роботи та перебудови;
 
- по кожному об’єкту склали акт, надали інформацію про його стан збереження, наявність документів, виявлені порушення та рекомендації щодо їх усунення.
 
Ну а далі… Далі всім нам, громадам, де ці пам’ятки знаходяться, треба думати, як можна щось змінити і зберегти нашу історію.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також