Страх перед «Американцем» примусив штурмувати прокуратуру

2857 0

Ми у соцмережах:

Страх перед «Американцем» примусив штурмувати прокуратуру

Більше двадцяти молодих хлопців зі Старого Села, що в Рокитнівському районі, приїхали до Рівного з єдиним бажанням — зустрітися з головним прокурором області. Селяни бояться, що «Американця», який досі тримав у страху все село, випустять на свободу.

Зараз Павло Павлович на прізвисько «Американець» та троє чоловіків із села Великі Цепцевичі перебувають у слідчому ізоляторі. Їх підозрюють у причетності до замовного вбивства, яке трапилося на початку лютого. Тоді 30-річного місцевого жителя Юрія Пишняка розстріляли біля воріт його власного подвір’я у Старому Cелі. Коли поліція вийшла на сліди вбивць, то ті покинули BMW та втекли в ліс. Трьох чоловіків, яким від 20 до 21 року, затримали прикордонники, адже вони хотіли перетнути кордон з Білоруссю. Ті одразу зізналися, що за вбивство їм заплатив Павло Павлович. «Американця» затримали у Рівному на орендованій квартирі. За однією з версій, причиною вбивства став перерозподіл сфер впливу при видобутку бурштину.

Однак у Старому Селі впевнені, що «Американця» скоро випустять із СІЗО, адже, кажуть, він має гроші та зв’язки у правоохоронних органах. Тому й поїхали до Рівного зо два десятки чоловіків, щоб зустрітись з прокурором Рівненської області. Без попередження.

У прокуратурі, що на вулиці 16 Липня, скаржників не чекали. Тараса Ільящука, в.о. прокурора області, на робочому місці не виявилося. Охоронець почав кудись телефонувати і порадив звернутись до громадської приймальні. Це обурило мешканців Старого Села. Недовго думаючи, вони перестрибнули через турнікет, відтіснили охоронця і самі почали шукати в кабінетах прокурора.

Саме в цей час у прокуратурі з'явився Тарас Ільящук. Він почав пояснювати, що даремно вони без дозволу пройшли в будівлю, адже це режимний об’єкт, за такі дії передбачена відповідальність. Та прокурору все ж довелося вислухати більше двадцяти мешканців Старого Села та пообіцяти розібратися у ситуації.

До обласної прокуратури прибув і наряд патрульної поліції, проте нікого не затримували. Прокурор Тарас Ільящук зазначив, що поліція лише забезпечувала громадський порядок. Мешканцям Старого Села пробачили їхню зухвалість, бо вчинили так вперше.

Микола Ковалець, мешканець Старого Села:

Уже була ситуація, коли Павлович поцілив у мене з пристрою для відстрілу гумових куль. Однак тоді суд умисно перекваліфікував ту справу та постановив, що мені було завдано легкі тілесні ушкодження. Підозрюю, що це зробили навмисно, а той просто відкупився. Тому маючи уже гіркий досвід, ми боїмося, що Павлович так само відкупиться. Бо має гроші.

Оскільки на наші звернення прокуратура ніяк не реагувала, то ми вирішили зайти туди у такий спосіб. Адже вбивці мають гроші, вони можуть відкупитися. До цього вони їздили селом зі зброєю та всім погрожували.

Тарас Ільящук, в.о. прокурора Рівненської області:

— Особисто я не знайомий з цією справою. Через це мені потрібен час, щоб усе вивчити. Звісно, якщо слова людей матимуть підтвердження, то прокуратурі доведеться втрутитися. Однак варто розуміти, що є прийомні дні й не можна так вламуватися у приміщення прокуратури. По-перше, за це є відповідальність. По-друге, якщо справді потрібне буде втручання прокуратури, то обвинувачена сторона матиме можливість оскаржити усе в суді. Мовляв, на прокурора тиснули під час звернення.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також