Суд почав розгляд справи про вбивство рівнянки Юлії Сокаль (ВІДЕО)

3100 0

Ми у соцмережах:

Суд почав розгляд справи про вбивство рівнянки Юлії Сокаль (ВІДЕО)

У Здолбунівському суді на Рівненщині почали слухати справу щодо умисного вбивства 21-річної Юлії Сокаль, яку взимку знайшли з ножовим пораненням у підвалі багатоповерхівки.

У понеділок, відбулося перше підготовче засідання. Почути позицію обвинуваченого Суспільному, як і раніше, не вдалося. Чому Микола Алексюк не спілкується із журналістами – пояснив його адвокат.

Миколу Алексюка обвинувачують в умисному вбивстві рівнянки Юлії Сокаль. Слухати цю справу почали у Здолбунівському суді.

Тіло 21-річної дівчини з ножовим пораненням поліцейські знайшли 6-го січня 2021 року в Здолбунові у підвалі будинку і оголосили Миколу Алексюка в розшук. Про те, що він може бути причетним до вбивства Юлії, поліцейським повідомила її мама.


"Так він же ж постійно її бив, переслідував, в ліс вивозив, хотів убить і закопать. Це був жах просто", – розповідає мама Юлії Сокаль Людмила.

Миколу Алексюка затримали 15-го січня у Здолбунові за місцем проживання одного з його товаришів. У суді 5 липня він заявив про те, що знає, за якою статтею його обвинувачують та який максимальний строк покарання.

Суддя запитав обвинувачуваного, чи готовий він заявляти про розгляд справи колегіально у складі трьох суддів. На запитання судді відповів адвокат Миколи Алексюка Микола Волошин:

"Ми на цьому наполягати не будемо, вважаємо, що одноособовий розгляд також забезпечить об'єктивний і справедливий розгляд справи."


Прокурор Ярослав Баглєй запропонував призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акту щодо Миколи Алексюка. При цьому прокурор просив продовжити тримання обвинуваченого під вартою ще на 60 діб без права внесення застави, оскільки попередній запобіжний захід завершується 6 липня.

"У випадку незастосування... він зможе переховуватися від суду, незаконно впливати на потерпілих і свідків у цьому ж кримінальному провадженні, вчинити інші кримінальні правопорушення", – зачитав прокурор Ярослав Баглєй.

Натомість адвокат обвинувачуваного клопотав про інший запобіжний захід:

"Я заперечую проти продовження такого запобіжного заходу. Я би просив розглянуть можливість обрати інший запобіжний захід, не пов'язаний з триманням під вартою. Зокрема, цілодобовий домашній арешт. В Алексюка є сім'я. Він неодружений, але в нього є мама, є сестра, є племінниці, він проживає у Здолбунові і в нього є так звані міцні соціальні зв'язки."

Микола Алексюк підтримав адвоката. А от батько убитої дівчини – проти.

"Він хотів настання смерті потерпілої. Вбивав довго її, мордував довго, катував, тіло переховував і переховувався сам. Важко було його знайти. Тому я прошу взяти його під варту і обов'язково утримувати в СІЗО без застави, тому що це матиме загрозу для інших в процесі", – сказав батько Юлії Сокаль Іван.

Окрім того, за словами батька загиблої, він готує позов щодо відшкодування моральних збитків. Наразі ж батьки просять долучити до справи цивільний позов на відшкодування підрахованих матеріальних збитків.

"45 тисяч 595 гривень, 69 копійок. В неї було 7 тисяч гривень. Ланцюжок масивний золотий з хрестиком були, сережки золоті, перстень срібний з позолотою. Хрестик лишився у волоссі, судмедексперт знайшов заплутаний, ланцюжка не було, два телефони дорогі", – сказала мама Юлії Сокаль.

Доки суддя в нарадчій кімнаті готує рішення, Суспільне намагається почути позицію Миколи Алексюка. Але той на усі запитання журналістів мовчить.


Його адвокат Микола Волошин коментує це так:

"Не хочу, щоб він розмовляв. Тому що це не сприяє об'єктивному розгляду справи. Це тільки, скажемо, роздуває всякі чутки, розмови і так далі. Я би йому радив не спілкуватися з журналістами. Але це його право, він може мене й не послухатися. Я його радник, а не вказівець. Так що, я думаю, що він не бажає спілкуватися з журналістами. Звичайно, все вирішить суд."

Після повернення з нарадчої кімнати суддя Олег Кушнір вирішує призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні, долучивши до неї цивільний позов від Людмили Сокаль.

"Накласти арешт на майно, що належить Алексюку Миколі Олеговичу в межах суми ціни позову. Обрати відносно обвинуваченого Алексюка запобіжний захід у виді тримання під вартою строком до 2 вересня 2021 року", – зачитує суддя Олег Кушнір.

Наступне судове засідання у цій справі у Здолбунівському суді призначене на 14 липня.

Що відомо
21-річну рівнянку Юлію Сокаль знайшли вбитою 6-го січня. Її тіло було замотане в ковдру у підвалі будинку в Здолбунові, на спині був слід від ножового поранення. Дівчина пішла з дому ще на початку грудня, а оскільки таке траплялось часто, то матір не одразу заявила про зникнення доньки.
До вбивства Микола Алексюк обписував стіни у під'їзді, різав двері квартири і підстерігав дівчину у дворі будинку. Про це журналістам розповіла мама загиблої Людмила Сокаль. Жінка запевняє: неодноразово заявляла у поліцію про погрози, але на її звернення правоохоронці нібито не реагували.
У поліції зазначили, що ситуація в стосунках була неоднозначна: "Батьки звертаються, а вона не мала претензій до даної особи. Через те, говорити, що працівники поліції не спрацювали, я б не спішив, бо вона є повнолітньою особою і може сама вирішувати, з ким спілкуватися. На той час не було підстав для внесення відомостей до ЄРДР по заявах батьків", – прокоментував заступник начальника Рівненського райуправління поліції Іван Теліга.
Підозрюваного затримали 14 січня, коли він намагався зустрітися з товаришем. До того він переховувався на околицях Здолбунова та в очеретах. Співпрацювати зі слідством він відмовлявся.
Микола Алексюк раніше судимий за незаконне зберігання наркотичних засобів. 

Читайте також: Підозрюваний у вбивстві 21-річної рівнянки на час вбивства мав би сидіти у колонії (ВІДЕО)

Судитимуть здолбунівця, який вбив рівнянку Юлію Сокаль

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також