Суд скасував рішення про позбавлення мандата депутата облради Ковальчука

2571 0

Ми у соцмережах:

Суд скасував рішення про позбавлення мандата депутата облради Ковальчука

Сьогодні, 18 червня, суддя Рівненського окружного адміністративного суду Володимир Щербаков задовольнив позов Володимира Ковальчука, якого разом з Андрієм Сайчуком позбавили депутатського мандату у Рівненській обласній раді на початку грудня минулого року.

Я та мій колега Андрій Сайчук є депутатами Рівненської обласної ради, бо були ними обрані нашими громадянами – і це підтвердив суд своїм рішенням. Протоколи територіальної виборчої комісії, відповідно до яких нас відкликали, скасовані, але це лише перша частина нашої боротьби, – розповів Володимир Ковальчук.

Пан Ковальчук додає, що разом з Андрієм Сайчуком звернуться до правоохоронних органів, аби ті порушили кримінальну справу проти осіб, які, за його словами, займалися підробкою підписів та протоколів під час процедури відкликання. А також проситимуть ЦВК надати окрему оцінку окружній територіальній виборчій комісії.

Своїм рішенням територіальна виборча комісія на півроку викривила голосування в Рівненській обласній раді. Зі мною та з Андрієм Сайчуком, можливо, рішення в обласній раді були б інші. Два депутати обласної ради – це вагома втрата, особливо якщо це ті депутати, які відстоювали думку громадян, – заявив Володимир Ковальчук біля зали суду.

Володимир Ковальчук вимагатиме, щоб Рівненська облрада виконала рішення Рівненського окружного адміністративного суду та повернула йому депутатський мандат. До слова, повний текст рішення суду буде оприлюднено через десять днів. Отримавши його, п. Ковальчук хоче піти до голови обласної ради та вимагати «поновлення» у депутатстві.

Зазначимо, що Андрія Сайчука та Володимира Ковальчука було позбавлено мандатів за так званою народною ініціативою, яку ініціювала Радикальна партія, фракцію якої ці депутати покинули восени 2018 року. Рішення у справі Андрія Сайчука окружний суд ухвалив кількома тижнями раніше.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також