Суд вирішив нікого не карати за концерт у Костополі

3998 0

Ми у соцмережах:

Суд вирішив нікого не карати за концерт у Костополі

Розглянувши протокол відділення поліції про вчинення адміністративного порушення Максимом Прокопченком через виступ його гурту Never Too Late в Костополі 30 березня, Костопільський суд порушень не побачив.

Нагадаємо, ідеться про благодійний концерт гурту, який мав відбутися на Майдані Шевченка біля інсталяції «Я люблю Костопіль». Проти концерту на цьому місці того ж дня виступили матері загиблих воїнів, чиї портрети встановлені на Майдані. Тому терміново шукали інше місце, де, крім всього, можна увімкнути музичну апаратуру.

У результаті цих пошуків концерт вирішили проводити в центрі Костополя навпроти «Кристалу», де за радянських часів вшановували пам’ять загиблих у сутичках з УПА енкаведистів. Кілька років тому міська рада провела тут реконструкцію й завезла сюди пам’ятні знаки, у різні часи встановлені в різних частинах міста до роковин інших подій.

Концерт «на могилах», яких давно нема, обурив декотрих костопільчан, вони викликали поліцію. Правоохоронці переглянули дозвіл на проведення заходу і виявилося, що виступати саме тут дозволу не було. Тож склали протокол, який 13 травня розглянув суд.

Костопільщина 21 століття повідомляє, що Максим Прокопченко приїхав на суд у Костопіль зі своєю захисницею, яка попросила розглянути протокол у закритому режимі, суддя це прохання задовольнила. А потім оголосила, що складу правопорушення у діях виконавця не було. Отже, карати Прокопченка немає за що.

Під час виступу тоді в Костополі зібрали понад шість тисяч гривень. Насамкінець суду Прокопченко продемонстрував відео, де вояки дякують йому за придбання того, про що вони просили і на що чоловік збирав кошти на своїх концертах, адже захід в Костополі також був благодійний. 

Читайте більше: Концерт на Меморіалі Слави: костопільчани вимагають від музикантів вибачення перед родичами загиблих (ВІДЕО)


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також