Суд заборонив конкурс на посаду головлікаря Рівненської обллікарні

1718 0

Ми у соцмережах:

Суд заборонив конкурс на посаду головлікаря Рівненської обллікарні

Конкурс на посаду головного лікаря Рівненської обласної клінічної лікарні заборонив суд.

Цю інформацію Суспільному підтвердили у пресслужбі ради. Перше засідання конкурсної комісії мало відбутись 13 липня об 11-й, там мали розглянути документи претендентів та або допустити до наступного етапу, або відхилити кандидатуру.

Претендентів на посаду було двоє: в.о. головлікаря закладу Віктор Ткач та звільнений головою облради попередній очільник РОКЛ Іван Зима (на фотоколажі). Останній після підписаного розпорядження у коментарі Суспільному повідомляв, що має намір судитись.

Іван Зима таки подав позов, а в обласну раду надійшла ухвала Здолбунівського суду про "заборону конкурсній комісії вчиняти дії з проведення конкурсу".

Речниця обласної ради Юлія Василенко каже, що цю ухвалу 13 липня зачитали членам конкурсної комісії, яка зібралась у повному складі.

"Рівненська обласна рада вважає зазначену ухвалу суду необгрунтованою та незаконною, відтак, звернулася до цього ж суду щодо скасування заходів забезпечення позову Івана Зими", – каже керівник юрвідділу облради Богдан Гречко.

Юрист пояснює: згідно зі статтею Цивільного процесуального кодексу України "забороняється вживати заходи забезпечення позову, шляхом зупинення, зокрема, конкурсу, який проводиться від імені територіальної громади".

Що відомо
Наприкінці квітня комісія, яка розслідувала спалах коронавірусу в РОКЛ, дала заключення, що до масового інфікування медиків призвели, в тому числі, несвоєчасно розпочаті організаційні заходи в закладі щодо попередження COVID-19. Щодо керівництва як лікарні, так і профільного медичного управління рекомендували застосувати дисциплінарні заходи.

"Оспорювати ніхто нічого не буде, в комісії були фахові люди. Будемо приймати міри. Винні вказані – значить будуть притягнуті до відповідальності, в тому числі і я", – коментував 29 квітня Іван Зима.

1 червня голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук підписав розпорядження про звільнення головного лікаря обласної клінічної лікарні Івана Зими. У мотиваційній частині вказав, що підставою для цього стала як ситуація із масовим інфікуванням медиків, так і звернення від прокуратури про нібито порушення, допущені в розробці проєкту на ремонт частини закладу.

5 червня сесія Рівнеоблради спробувала, але не повернула Івана Зиму на посаду головного лікаря. Після майже годинної дискусії та суперечок, не вистачило спершу шістьох, а потім одного голосу, аби скасувати рішення голови ради про звільнення лікаря.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також