Суддя з Млинова пройшов перевірку, сьогодні черга – Сала й Головчака

1943 0

Ми у соцмережах:

Міжнародні експерти. Фото - ЦПК

Петро Феськов, суддя Млинівського районного суду, який балотується на посаду судді Вищого антикорупційного суду, продовжить участь у конкурсі. Так вирішила більшість членів Громадської ради міжнародних експертів та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України на спільному засіданні цього тижня.

До пана Феськова мали претензії міжнародні експерти, які виявили сумнів щодо його майна та декларації. Проте після запитань, які ставили пану Феськову на засіданні, перевірку він пройшов.

Мар'ян Головчак

Сьогодні міжнародні експерти та члени ВККС вирішуватимуть, чи можуть продовжити участь у конкурсі суддя Рівненського окружного адміністративного суду Андрій Сало та екс-суддя Рівненського міського суду, який з літа минулого року працює у Києві, Мар’ян Головчак.

Андрій Сало

Минулого тижня члени кваліфікаційної комісії та міжнародні експерти не дозволили продовжити участь у конкурсі судді у відставці Рівненського апеляційного суду Анатолію Квятковському.

Зазначимо, що наразі міжнародні експерти та члени ВККС розглядають тих кандидатів, до яких є зауваження в активістів та експертів. Кандидати відповідають на запитання членів, а потім ті вирішують, може людина продовжувати участь у конкурсі чи ні.

Щодо самих суддів, яких у Вищому антикорупційному суді має бути 39 (27 суддів у першій інстанції та 12 в апеляційній), то їх вже обиратиме з кандидатів, які пройдуть перевірку, Вища кваліфікаційна комісія суддів.

Нагадаємо, що за посаду у ВАС борються п’ятеро рівнян – судді та адвокати. Вищий антикорсуд розглядатиме корупційні справи посадовців та правоохоронців.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також